Djilan Boelen: ‘Gratis challenges voor iedereen die van buiten rijden houdt’

Djilan Boelen: ‘Gratis challenges voor iedereen die van buiten rijden houdt’

Vorig jaar organiseerde endurance-amazone Djilan Boelen, door de corona crisis, ‘endurance-challenges’. Dit was zo’n groot succes dat ze nu opnieuw challenges organiseert via Facebook, maar zich nu niet beperkt tot de endurance, maar open is voor iedereen die van buiten rijden houdt. Dit is op negen januari ingegaan en loopt nog tot juni.

Bingo-kaart

“Toen de wedstrijden vorig jaar stil kwamen te liggen ben ik begonnen met het organiseren van ‘endurance-challenges’. Toen was het nog echt gericht op de endurance, nu zijn de chellenges voor iedereen die graag buiten rijdt. Er zit ook geen tijd meer aan de afstanden verbonden. Iedereen bepaalt zijn eigen tempo. Ik heb een soort bingo-kaart ontworpen, waarin je de challenges kunt afvinken als je ze uitgevoerd hebt. De kortste afstanden liggen al tussen de vijf en tien kilometer”, vertelt Djilan.

Gratis

“Het zag er nu weer naar uit dat er voorlopig niets georganiseerd mag worden. Op de challenges van vorig jaar kwamen zoveel enthousiaste reacties, dat ik heb besloten om het nu opnieuw te organiseren. Iedereen kan de challenges uitvoeren in zijn eigen omgeving en in zijn eigen tempo. Alleen aan de afstanden vanaf 25 kilometer zit een tijd verbonden. Het is volledig gratis om mee te doen. Er worden geen prijzen uitgereikt; het is puur een uitdaging die je voor jezelf aan gaat.”

Facebookgroep

Mee doen kan door lid te worden van de Facebookgroep. We hebben daar een soort community waarin mensen foto’s posten. Het contact onderling is heel leuk en motiverend. Ik heb zelf tot en met het B-kader endurance gereden, inclusief jaren de internationale wedstrijden. Daarnaast heb ik een grote liefde voor het buiten rijden. Vandaar dat ik het heel leuk vind om iets te organiseren, zodat iedereen zich kan bezig houden in afwachting van de wedstrijden. Aan de andere kant bied ik de recreatieruiters op deze manier ook een leuke uitdaging.”

Bron: De Hoefslag

Reacties