Dirk-Jan van de Water: “Licor is een heel talentvol sportpaard”

Dirk-Jan van de Water: “Licor is een heel talentvol sportpaard”

Dirk-Jan van de Water & Licor

Dirk-Jan van de Water is de vaste ruiter van de hengst Licor (v. Vivaldi). De hengst werd vorige week goedgekeurd bij het NRPS. Van de examencommissie kreeg hij 81,3 punten.

NRPS kampioen

Van de Water vertelt “Hij is aangekocht in de EDS veiling, daarna zadelmak gemaakt en is vervolgens tijdelijk door een andere ruiter gereden Ik rij Licor sinds vorig jaar maart. Hij was al NRPS kampioen tijdens de showdag waardoor hij deel mocht nemen aan het verrichtingsonderzoek. Hij heeft zich super ontwikkeld door de verrichtingen heen.”

Talent

“Licor is een hele lieve brave hengst maar hij staat ook wel zijn mannetje. Hij is scherp en toch wel hengst maar in het rijden echt heel braaf. Hij kan super fijn galopperen en heel makkelijk sluiten en schakelen. Licor is heel groot, we hebben hem pas gemeten op 1,81 meter. Hij mag nog wat meer kracht krijgen maar we geven hem rustig de tijd om dat te ontwikkelen. We kijken rustig wat hij aanbied en hij pakt het werk super goed op. Zijn stap is echt heel goed en hij beweegt heel makkelijk in de draf” vertelt hij enthousiast.

Dirk-Jan van de Water & Licor

Krachtige galop

De examencommissie roemde zijn krachtige galoppade. “Licor wordt iedere keer beter en beter en dit zie je ook terug in zijn beweging. Hij stapt met heel veel lossigheid en draaft met veel takt en ritme vertelde de commissie. Hij laat dat thuis ook al echt zien. Ik hoop dat we van het voorjaar rustig een keer M kunnen gaan starten. Het doel is om hem uit te brengen op de internationale jonge paarden rubrieken.”

Kwaliteit

“Van het voorjaar gaat hij zijn eerste dekkingen doen en is hij middels diepvries beschikbaar. Licor is een heel talentvol sportpaard en hij laat zien dat hij de kwaliteit in huis heeft voor het hogere werk. Ik ben heel erg blij met hem en ik heb veel vertrouwen in de toekomst” vertelt van de Water.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Dirk-Jan van de Water

Reacties