Dinja van Liere: “Eerste keer Grand Prix Special eindigt in twee A-kader...

Dinja van Liere: “Eerste keer Grand Prix Special eindigt in twee A-kader scores”

0 1492
Dinja van Liere - Hermes Subtop De Meern 2021 © Digishots

Dinja van Liere reed de KWPN goedgekeurde hengst Hermès (v. Easy Game) naar de overwinning met 74,716% tijdens de K&U wedstrijd in De Meern. Haar tweede troef Haute Couture (v. Connaisseur) zat haar stalgenoot op te hielen met een tweede plaats en 74,043%. De wedstrijd was onderdeel van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie.

Eerste keer GPS

Het was voor beide paarden en de amazone de eerste keer dat ze de Grand Prix Special reden. “Dat het zo goed ging vind ik heel cool. Ik denk dat deze proef nog beter bij Haute Couture past dan de Grand Prix. Ze kan heel goed passageren en de overgangen zijn ook heel mooi. In deze proef ga je van passage naar de uitgestrekte draf en terug, dat ligt haar heel goed. We kregen negens voor de passage. Ze kreeg nu twee procent meer dan in Tolbert maar dat komt denk ik door de proef, in de Special komt ze nog beter tot haar recht. We hadden nog een foutje in de eners op de middenlijn, dat was heel erg zonde want ze kan het heel erg goed. Ik kijk heel erg tevreden terug op haar proef” vertelt de amazone.

Dinja van Liere – Haute Couture
Subtop De Meern 2021
© Digishots

Negens

“Hermès ging ook heel erg goed, hij is heel steady. Het aangalopperen ging even mis en één pirouette was iets minder mooi. Ik kwam misschien de laatste lijn iets te enthousiast in wat wel zonde was. Hij kan juist heel goed piafferen en dat kwam nu niet helemaal eruit. Bij beide paarden waren de appuyementen heel erg mooi en Hermes kreeg negens voor beide serie’s en de passage. Haute Couture kreeg 8,5’en voor de pirouettes. Ze kunnen alle onderdelen voor een acht of hoger en dan kan je je een foutje permitteren. Maar er zit ook echt nog wel rek in, er zijn dingen die nog beter kunnen” vertelt van Liere.

Jong

Ze vervolgt “Het is heel erg gaaf dat ze allebei zo goed blijven scoren. Joop (van Uytert) is altijd fan geweest en we hebben altijd gedacht dat ze zouden uitblinken in de Zware Tour. Dat is gelukt in Tolbert en nu weer, dat is heel erg cool. Ze zijn nog harstikke jong waardoor ik heb besloten in De Meern maar één proef te rijden. Ze hebben het heel erg goed gedaan en dan is één proef genoeg.”

Internationaal

“Nu Haute Couture ook een A-kader score heeft hebben we nu de scores bij elkaar om internationaal op concours te gaan, als dat kan met de Corona. Ik wil proberen om internationaal ook deze lijn vast te houden. Ik ben super blij met deze paarden, ze hebben zoveel kwaliteit en blinken overal in uit, dat is mega gaaf” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Digishots

Reacties