Digitaal paspoort moet export van EU naar Groot-Brittannië en andersom vergemakkelijken

Digitaal paspoort moet export van EU naar Groot-Brittannië en andersom vergemakkelijken

Om de im- en export van paarden van EU-landen naar Groot-Brittannië eenvoudig te houden na de Brexit, komt de IHSC werkgroep met een oplossing. Een digitaal paspoort.

Dit zou het vrije verkeer van paarden mogelijk moeten blijven maken na het einde van de post-Brexit periode. Het paspoort zal dus vanaf 2021 beschikbaar en operationeel zijn.

Alternatief

Een woordvoerder vertelt: “Door middel van het nieuwe paspoort neemt het risico van foutieve informatie over het paard af. Daarnaast wordt het mogelijk om het paard constant te monitoren en om de verplaatsings- en eigendomsinformatie aan te passen. Mocht dit systeem goedgekeurd worden, dan zou het in de toekomst een alternatief van de papieren paspoorten kunnen zijn.”

IHSC werkgroep

De IHSC werkgroep is een samenwerking tussen de International Sport Horse Confederation, de FEI en de International Federation of Horseracing Authorities (IFHA). Hun doel is om met de EU en Groot-Brittannië te kijken naar mogelijkheden voor de im- en export van sport-, fok- en jonge paarden na de Brexit.

 

Bron: FEI

Foto: Digishots

Reacties