Diederik van Silfhout met nieuwe paarden naar Voorthuizen

Diederik van Silfhout met nieuwe paarden naar Voorthuizen

0 3130
Diederik van Silfhout Hometown

Diederik van Silfhout verschijnt volgende week woensdag op de subtopwedstrijd in Voorthuizen aan de start met twee nieuwe paarden. Een ervan is de 9 jarige Oldenburger ruin Beaulieu (v. Blue Hors Bentley).

Matthias Alexander Rath startte in oktober 2017 nog met Beaulieu in Le Mans en eindigde toen op de tweede plaats in de Prix St. Georges, met 72%.

“Wij hebben Beaulieu nu 2,5 maand op stal en hij staat hier voor de verkoop,” vertelt Van Silfhout. “Beaulieu is nog steeds in eigendom van Matthias.”

De ruiter brengt Beaulieu uit in de Inter 2.

Hummer H-S

Hummer H-S (v. Bodinus) uit een Gelderse moeder is misschien nog wel opvallender. Hummers vader is de springhengst Bodinus. De zwarte ruin werd gefokt bij de familie Slingerland. Zij zijn heel enthousiast dat Hummer bij Diederik terecht is gekomen.

“Wij hebben Hummer H-S aan Diederik verkocht als 3 jarige, hij liet toen al zien over veel talent te beschikken,” aldus Mary Slingerland. “Eigenlijk hebben al die nakomelingen van deze merrie dat. De moeder van Hummer is gefokt uit Galant. Deze goedkeurde Gelderse hengst hadden wij toen in ons bezit, we hadden hem gekocht van de oom van Diederik van Silfhout (Jan Folmer, red).”

Niet dressuurmatig gefokt

Hummer is al een aantal keer gestart in het ZZ-zwaar en wordt nu klaar gemaakt voor de Prix st. Georges. “Hij is natuurlijk niet dressuurmatig gefokt, maar uit zijn moeder komen allemaal kinderen die laten zien veel kwaliteit te hebben voor het hogere werk.”

“Hummer werd nog wat heet in de series, daarom heb ik hem nog niet hoger gestart,”legt Van Silfhout uit. “Ik hoop hem in mei in de Prix st Georges te kunnen starten.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Archief

Reacties