Diederik van Silfhout: ‘Hoge verwachtingen van El Capone’ *video*

Diederik van Silfhout: ‘Hoge verwachtingen van El Capone’ *video*

0 3788
Marieke van der Putten - El Capone KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

In september vorig jaar werd bekend dat de KWPN-hengst El Capone (v. UB40) onder het zadel kwam van Diederik van Silfhout. Ruim een jaar eerder had Andreas Helgstrand hem voor de helft aangekocht; Nol Gerritsen van de Dalhoeve is de andere eigenaar.

Omdat de ruiter die de hengst in Denemarken trainde, wegging, keerde El Capone terug naar Nederland. De samenwerking tussen de Dalhoeve en Diederik van Silfhout bestond al langer en dus was het enigszins voor de hand liggend dat de Grand Prix-ruiter de UB40-zoon onder het zadel kreeg. Vóórdat de hengst naar Denemarken vertrok, had Marieke van der Putten (foto) hem tot Lichte Tour-niveau getraind.

‘Talent heeft hij zeker’

Van Silfhout noemde de nu negenjarige hengst een paard met heel veel kwaliteit. ‘Ik neem rustig de tijd met hem’, liet hij destijds aan Hoefslag weten. ‘Zodra hij klaar is, gaan we de ring in. El Capone kent alle Grand Prix-oefeningen, maar hij is nog heel groen. We werken eraan om alles bevestigd te krijgen. Maar talent heeft hij zeker.’

Vandaag trok de ruiter uit Lunteren de slipjas aan toen hij El Capone ging rijden. Nog niet op wedstrijd, maar getuige het filmpje dat hij publiceerde, laat het wedstrijddebuut niet lang op zich wachten. ‘Foto’s gemaakt van El Capone. Aangezien er veel vragen zijn hoe hij het doet ook maar een klein stukje film gemaakt! Wij hebben hoge verwachtingen!’, liet hij weten.

Facebook Diederik van Silfhout/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties