Diederik van Silfhout en Expression winnen Special Le Mans

Diederik van Silfhout en Expression winnen Special Le Mans

Diederik van Silfhout - Expression
Diederik van Silfhout - Expression KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Diederik van Silfhout schreef op CDI Le Mans de Grand Prix Special op zijn naam. Hij zadelde de KWPN-goedgekeurde hengst Expression N.O.P. (v.Vivaldi) voor deze overwinning. Eerder deze week werd de combinatie al derde in de Grand Prix. Van Silfhout koos ervoor de bruine hengst niet in de kür te rijden, maar aan start te brengen in de Grand Prix Special.

Uitslagen

Met 71.617% bleven Van Silfhout en Expression voor op de concurrentie. De Duitse combinatie Marcus Hermes en Zinq Abegglen FH (v.Ampere) eindigde met 71.298% op de tweede plek. Nicolas Wagner nam de derde prijs mee naar Luxemburg, hij zat in het zadel van Quater Back Junior (v.Quaterback).

Nederlands feestje

De Nederlandse combinaties hielden de eer hoog in het Franse Le Mans. Na de overwinningen van Danielle Heijkoop in de Lichte Tour en Fabienne Jongen bij de Young Riders, was er nog meer succes op de afsluitende zondag. Lisanne Zoutendijk werd met haar Jazz-zoon Kostendrukkers Watteau tweede in de Grand Prix U25 met een score van 65.974%. Met maar liefst 75.834% werd Robin Heiden tweede in de kür voor ponycombinaties, ze reed de opvallende pony Colourful Cannonball. Lara van Nek eindigde met Baumann’s Despino net achter Heiden, zij scoorde 74.667%. Jill Kempes pakte met een score van 70.834% een vijfde prijs in dezelfde rubriek. Ook bij de Children was Lara van Nek zeer succesvol; met de Vivaldi-dochter Fariska pakte ze een hattrick, ze scoorde alle dagen boven de 70%. Bij de Junioren was er een tweede plek voor Sanne van der Pols en Cuvanck PP (v.Downtown) met 72.717%.

Klik hier voor alle uitslagen van CDI Le Mans.

Bron: Hoefslag

Reacties