Diederik van Silfhout: ‘Nieuwe kür krijgt meer bombarie en wordt flitsender’

Diederik van Silfhout: ‘Nieuwe kür krijgt meer bombarie en wordt flitsender’

0 675
Diederik van Silfhout - Four Seasons FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Met zijn paard Four Seasons 19 reed Diederik van Silfhout een mooie kür op muziek op het EK in Gothenburg. En dat zonder echte voorbereiding. De Nederlandse combinatie scoorde deze zaterdag 72.657 procent. “Deze kür heb ik voor het EK nog even snel laten maken”, zei Van Silfhout na afloop.

Het was een intense week voor Four Seasons. Dat concludeerde Van Silfhout ook. “Het was echt op. Four Seasons was leeg. Met losrijden was hij in het begin nog wel ontspannen, maar later merkte ik al: oh, oh. Hij is leeg.”

Nieuwe kür
De kür was op ietwat sombere muziek. Zeker vergeleken met de knallende hits die later nog uit de speakers knalden. “Er moet echt een nieuwe kür komen”, zei Van Silfhout. “Ik heb mijn proef opgestuurd en daar is wat muziek opgezet. Voor nu goed. Ik ben ook zeker tevreden. Maar mijn nieuwe kür mag wel wat meer bombarie hebben en het mag wat flitsender. Daar hou ik wel van. Alleen zoiets kost gewoon tijd. Voor een goede kür moet je wel 2 tot 3 maanden uittrekken.

Van Silfhout kijkt tevreden terug op dit EK met Four Seasons. “Al was het wel een EK met ups en downs. Een teammedaille had erin gezeten. Daar ben ik van overtuigd. Maar ik mag niet klagen. Four Seasons heeft het goed gedaan, alleen nu is het lampje gewoon uit.”

Door: Robert Hüsken / Hoefslag

Reacties