Dianne Seuren 2e met E-pony bij KNHS-eventingcup: ‘Haar stokmaat is een voordeel’

Dianne Seuren 2e met E-pony bij KNHS-eventingcup: ‘Haar stokmaat is een voordeel’

Dianne Seuren
Dianne Seuren - Wequitana Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie

Dianne Seuren eindigde met haar Wequitana (v. Redford) op de tweede plaats bij de KNHS-eventingcup. Het was voor Seuren het eerste seizoen dat ze verschillende wedstrijden verder van huis opzocht: ‘Mijn moeder gaf aan het begin van het seizoen toestemming dat ik en mijn zusje wedstrijden verder van huis mochten opzoeken. Maar dan moesten we wel met zijn 2e gaan, ze ging niet elke keer mee,’ lacht Seuren.

KNHS-eventingcup

Voor de KNHS-eventingcup tellen alle officiële KNHS eventing wedstrijden mee. De beste vijf behaalde resultaten zijn belangrijk voor het eindklassement. Anica van Huis-Kortekaas won met Godolphin K de eventingcup. Dianne Seuren eindigde met Wequitana op de tweede plaats, gevolgd door Mark Veldjesgraaf met Dark Diva.

‘Adrenaline van een ander niveau’

Nadat de in Limburg wonende amazone toestemming kreeg om verder van huis op wedstrijd te gaan, ging het snel. ‘Ik won vervolgens de samengestelde wedstrijden in Oss en Gorssel, werd tweede in Ysselsteyn en derde in Hulsberg en Alphen –Chaam. Ik houd ervan om nieuwe wedstrijden te rijden. De adrenaline boost die je dan krijgt voor de cross is echt wel van een ander niveau dan bij de wedstrijden waar je al vaker bent geweest. Er was dit seizoen veel uitdaging een er waren veel verschillende technische lijnen, ik houd daar van.’

‘Klein maar fijn’

Wequitana is een E-pony, wat volgens Seuren in haar voordeel is. ‘Klein maar fijn zeg ik altijd. Ze is klein, wendbaar, pittig en fel, waardoor we snel kunnen draaien in korte wendingen.’ De inmiddels 15 jaar oude merrie gedraagt zich niet altijd naar haar leeftijd. ‘Het is soms net alsof je op een 3-jarig paard zit dat net zadelmak is. Maar ze wordt steeds makkelijker,’ grapt Seuren.

’We kochten Wequitana 10 jaar geleden, ze was mijn aller eerste pony. Ze was zadelmak en kende de beginselen, dat was alles. Ik reed toentertijd bij de pony’s en classificeerde me met Wequitana tot L2 dressuur en L springen, crossen deden we niet. Toen ik 18 jaar werd moest ik de keuze maken: of mijn pony verkopen en met een paard verdergaan, of kijken hoe ver ik met Wequitana kon komen tussen de paarden. Ik koos voor de tweede optie. Bij de paarden bleven we onze stijgende lijn vasthouden: we zijn nu Z1 dressuur en Z springen geclassificeerd. Inmiddels hebben we onze eerste samengestelde wedstrijd in het Z ook al gereden.’

Toekomstplannen

‘Op 1 december starten we tijdens de Dutch Open Indoor Eventing bij Equestrian Centre de Peelbergen. Verder staan er wat springwedstrijdjes op de planning voor dit indoorseizoen. Ik wil tijdens het volgende outdoor seizoen graag weer nieuwe wedstrijden gaan rijden. Ik heb veel goede verhalen gehoord over wedstrijden waar ik nog niet ben geweest. Grote kans dat we een paar van deze wedstrijden uitkiezen. Ik ben benieuwd wat volgend seizoen ons brengt!’ sluit Seuren af.

 

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie

Reacties