Diana van de Bovenkamp: “De verkoop is heel dubbel”

Diana van de Bovenkamp: “De verkoop is heel dubbel”

0 1162
Diana van de Bovenkamp - Evita Ronia CDI Exloo 2019 © Digishots

Evita Ronia (v. Westpoint), het EK paard van Diana van de Bovenkamp is verkocht. De nieuwe eigenaresse en amazone is Levy Janssen(16).

Bijzonder paard

Van de Bovenkamp vertelt “Het voelt heel dubbel. Via via kwam de verkoop op gang. Ik had haar niet te koop staan maar soms moet je toch die keus maken om aan je toekomst te denken. Ze blijft in Nederland en ik mag Levy gaan begeleiden met Evita. Dat is voor mij een reden waarom ik ben overgegaan tot verkoop. Ze is voor mij een heel bijzonder paard en ik wilde niet dat ze naar het buitenland zou gaan.”

EK

“Inmiddels gaat de training met Levy en Evita boven verwachting goed. Over een poosje zal ze met Levy meegaan maar ook daar zal ik hen blijven begeleiden. Levy en Evita zullen debuteren op Junioren niveau,” vertelt de amazone. “Mijn mooiste sportieve herinnering heb ik aan het EK in Fontaineblau. We haalden teamzilver en individueel twee keer een vierde prijs. We wonnen de Greenpoint Kostendrukkers Cup, wat toen ook de laatste team observatie was. Samen behaalden we een medaille op het NK Young Riders Indoor. Ze heeft heel veel wedstrijden hoog gescoord en goed gepresteerd.” Van de Bovenkamp heeft de merrie bijna vijf jaar gehad. “Ze was mijn eerste eigen paard. Ik rij al heel lang paard maar dat waren altijd trainingspaarden. Ik behandel alle paarden hetzelfde maar je eigen paard voelt toch anders.”

Opvolger

De amazone heeft een opvolger in haar Lichte-Tour paard Badr. “Ik denk dat hij het heel erg goed gaat doen. Hij is in zijn werk nog niet zo bevestigd als Evita maar hij laat al wel heel veel potentie zien. Badr is enorm werkwillig en ik hoop met hem de Lichte Tour te doorlopen en misschien verder. We lessen bij Alex (van Silfhout, red.) en dat klikt heel goed. Dat is iets positiefs voor de toekomst waar ik erg naar uit kijk,” vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Digishots

Reacties