‘We beloven al onze paarden een mooie jeugd, een sportcarrière en een...

‘We beloven al onze paarden een mooie jeugd, een sportcarrière en een welverdiend pensioen’

0 1378
Deveraux, Sanneke Rothenberger
Sanneke Rothenberger en Deveraux OLD in Hagen 2016 © DigiShots

Deveraux OLD (v. De Niro), de veelwinnaar van Sanneke Rothenberger, is teruggetrokken uit de sport. De zeventienjarige Oldenburgerruin herstelde niet genoeg van een blessure om opnieuw op topniveau te komen.

Rothenberger en Deveraux: onverslaanbaar bij Young Riders

Als jong paard werd Deveraux verkocht aan de Nederlandse Miranda Rongen. Rongen won met hem het WK voor jonge paarden in Verden (2007). Vlak na die wedstrijd kocht Sven Rothenberger Deveraux als juniorenpaard voor zijn dochter Sanneke.

Sanneke Rothenberger en Deveraux werden een van de meest succesvolle Duitse Young Riders-combinaties ooit. Ze wonnen drie keer goud op het EK voor junioren in 2009, teamgoud en dubbel zilver op het EK voor Young Riders in 2010, en kaapten in de Wereldbekerfinale voor Young Riders in 2011 de titel weg. In 2012 maakten ze de overstap naar de U25 en wonnen ze het CDIO-U25 in Aaken.

EK U25: drie keer goud

Sinds 2013 begon Deveraux last te krijgen van kleine blessures. In dat jaar nam hij aan geen enkele wedstrijd deel en in 2014 startte hij enkel op het CDI in Vidauban. In 2015 bracht Rothenberger hem uit op verschillende internationale Grand Prix-wedstrijden bij de senioren, maar in 2016 vroeg de Duitse selectiecommissie haar om terug naar U25-niveau te gaan. Op die manier kon ze met Deveraux deelnemen aan het EK U25 in het Duitse Hagen, waar de combinatie drie keer goud won. Die wedstrijd was echter hun zwanenzang.

Drie maanden later nam Rothenberger met Deveraux deel aan zijn laatste CDI in Darmstadt. Daar werden ze vijfde in de Grand Prix bij de senioren (71,220%) en tweede in de kür (75,900%).

‘Het goede moment om Deveraux met pensioen te laten gaan’

‘Zijn herstel ging trager dan we hadden verwacht. Ik rij hem nog af en toe, als ik de training kan combineren met mijn werk,’ vertelt Sanneke Rothenberger aan Eurodressage. ‘We zijn er echter van overtuigd dat het nu het goede moment is om hem met pensioen te laten gaan. Hij heeft ons, en mij in het bijzonder, zo veel gegeven. Onze familie belooft onze paarden altijd een mooie jeugd, een sportcarrière en een welverdiend pensioen. Hij geniet nu van dat pensioen, samen met Paso Doble.’

Sanneke Rothenberger werkt momenteel in de onroerend goed-sector. Ze heeft haar sportcarrière drastisch teruggeschroefd. Haar focus ligt op haar Lichte Tour-paarden Foreign Affair en Sankt Anton, die ze naar de Grand Prix wil brengen.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots

Reacties