Devenda Dijkstra na 2e plek NK U25: “Nooit gedacht toen ik 2,5...

Devenda Dijkstra na 2e plek NK U25: “Nooit gedacht toen ik 2,5 jaar geleden met hem in de B begon”

Devenda DIjkstra - Hero NK Dressuur 2021 © DigiShots

Devenda Dijkstra noteerde afgelopen weekend met Hero (v. Johnson) 70,15% in de GP-U25 en 75,93% in de afsluitende Kür op muziek van de U25. Hiermee werd de combinatie tweede van Nederland in pas hun vierde start op dit niveau.

Zo gespannen

“Ik vond het super spannend om mee te doen. Ik wist natuurlijk dat het ook een EK-observatie was. Ik had niet echt verwachtingen, maar stiekem hoopte ik wel dat ik goed zou scoren en dat is gelukt”, vertelt Devenda blij. “De eerste dag was ik zo gespannen dat het bijna ongezond was, maar Hero liep onverstoord door. In de Kür kon ik het al iets meer loslaten. Ik had daarin wel wat rommeltjes, omdat ik teveel op de muziek aan het letten was. Daar mis ik gewoon nog ervaring in.” Winnares Jasmien de Koeyer haar score in de Kür lag nog geen o,5% hoger. “Jasmien is heel ervaren en haar paard ook. Dat we zo dicht bij hen kwamen, maakt me nog trotser op Hero!”

Nooit geforceerd

“Ik had 2,5 jaar geleden nooit kunnen bedenken dat we zover zouden komen. Met een e-pony had ik L2 gestart en Hero was nog groen, dus zijn we samen in de B begonnen. Het is dus super snel gegaan, maar we hebben nooit iets geforceerd. Als ik met hem de ring in rij heb ik altijd het gevoel dat hij denkt ‘nu moet ik het doen, ik help je wel mee’. Hij doet altijd super zijn best. Hij is aan de ene kant heel scherp aan de hulpen, maar hij is ook heel nuchter en is nergens van onder de indruk. Dat is echt een super combinatie.”

Schoolreisje

“Over twee weken starten we in Le Mans, want ik heb nog geen internationale score met hem. Daarna rijden we de 27e onze tweede EK-observatie in Exloo. Het is best snel achter elkaar, maar dat is door de Corona niet anders meer te plannen. We overtrainen hem nu zeker niet, maar trainen rustig door. Gelukkig is Hero heel sterk en slijt hij niet van een wedstrijd. Hij vindt het juist altijd super leuk en heeft het enorm naar zijn zin. Alsof hij op schoolreisje gaat. Hij is altijd vrolijk en ontspannen en geniet enorm van de hele dag aandacht. Het is mijn laatste jaar U25 en nu wil zeker proberen om een teamplek te bemachtigen. Ik ben super blij dat ik Hero mag rijden en deze kansen krijg en dit allemaal mee mag maken”, besluit ze dankbaar.

Jasmien de Koeyer werd met Esperanza gehuldigd als Nederlands kampioen. Febe van Zwambagt en Edson wonnen brons.

Bron: De Hoefslag

Reacties