Christian Ahlmann en Daniel Deusser niet naar WEG

Christian Ahlmann en Daniel Deusser niet naar WEG

zorgvliet, Daniel Deusser
Equita van 't Zorgvliet, hier met Daniel Deusser op het CHIO Rotterdam 2016 (foto: DigiShots)
De Duitse springruiters Christian Ahlmann en Daniel Deusser zullen in september de Duitse kleuren niet verdedigen op de Wereldruiterspelen in Tryon.

Atletenovereenkomst niet ondertekend

‘Het is duidelijk, ze rijden dit jaar niet meer voor het nationale team,’ zegt bondscoach Otto Becker. ‘Ik hoop dat ik op termijn opnieuw op hen zal kunnen rekenen.’

De twee Duitsers hebben aan het begin van het jaar de atletenovereenkomst niet ondertekend. En dat zullen ze niet doen, geeft Becker aan, ondanks verschillende gesprekken in de loop van het jaar. Als ze die overeenkomst niet ondertekenen, mogen ze niet voor het Duitse team rijden, niet in de Nations Cup en dus ook niet op de Wereldruiterspelen.

Ehning enige ervaren ruiter in kader

Becker hoopt dat de beide topruiters hun beslissing voor de Olympische Spelen, die in 2020 in Tokio plaatsvinden, zullen bijstellen. ‘De deur blijft open,’ zegt hij. ‘Als je de juiste paarden hebben, zijn zij altijd kandidaten voor het team.’.

Op dit moment is Marcus Ehning de enige ervaren ruiter in het Duitse Olympische kader, dat vijf ruiters telt. Hij won al Europees teamgoud, teamgoud op het WK én een gouden teammedaille op de Olympische Spelen.

Bron: moz.de

Foto: DigiShots

Reacties