Deurwaarder Meijerink moet ook paard Coomans retourneren

Deurwaarder Meijerink moet ook paard Coomans retourneren

0 4968

Gerechtsdeurwaarder Francine Meijerink heeft wederom bakzeil gehaald bij de voorzieningenrechter van Breda. In een kort geding aangespannen door paardenhandelaar en trainer Tim Coomans heeft de rechter bepaald dat het executoriaal beslag dat Meijerink op het paard Elan-Sollenburg gelegd had opgeheven is en dat het paard binnen 24 uur weer bij trainer Moniek Valk moet worden afgeleverd.

Verrassend is de uitspraak van de voorzieningenrechter allerminst. Eerder deze maand besliste dezelfde voorzieningenrechter namelijk ook al dat Meijerink fout zat met haar overtuiging dat de paarden Johnny Cash en Goya niet aan fokker-eigenaar Jancees van der Endt, maar aan diens paardentrainer Moniek Valk toebehoorden.

Weer Facebook

Als bewijs dat Moniek Valk eigenaar van Elan-Sollenburg zou zijn kwam Meijerink –net als in de zaak Johnny Cash-Goya– met screenshots van Facebook naar de Bredase rechter. Omdat Elan-Sollenburg namelijk al twee jaar door Valk getraind en uitgebracht wordt zonder dat Coomans daar facturen voor ontvangt stelt Meijerink dat Elan-Sollenburg door ‘bezitsverschaffing’ is overgegaan op Moniek Valk.

Maar volgens Coomans is het paard nog steeds van hem en heeft hij een mondelinge afspraak met Valk en diens partner Gilbert Mangnus dat het paard door Valk getraind en op een gegeven moment ook verkocht wordt. De financiƫle afrekening voor de gemaakte trainings- en stallingskosten zou pas na verkoop plaatsvinden.

Ter versterking van zijn eigendomsclaim overhandigde Coomans een getekende verklaring van paardenhandelaar Egbert Schep, die bevestigt van 2009 tot 2011 mede-eigenaar te zijn geweest van Elan-Sollenburg, maar in 2011 zijn aandeel in de merrie aan Coomans heeft verkocht.

Met lege handen

Volgens de voorzieningenrechter heeft deurwaarder Meijerink wederom niet aannemelijk heeft gemaakt dat Elan-Sollenburg van Valk is. Het executoriaal beslag is dan ook opgeheven en het paard moet binnen 24 uur weer bij Valk –de plaats waar het paard in beslag is genomen–worden afgeleverd.

Deurwaarder Meijerink is met de twee uitspraken van de voorzieningenrechter praktisch met lege handen komen te staan. Op 8 augustus legde zij in opdracht van haar cliƫnten Jannink en Hulsebosch beslag op diverse paarden die te linken waren aan Moniek Valk.

Valk was namelijk in juni bij verstek veroordeeld tot het betalen van 17.000,- euro aan de beide vrouwen na een twist om een door Valk verkocht paard. De drie in beslag genomen paarden zouden in september openbaar verkocht worden om (een deel van) dit bedrag op te brengen.

Albertine Nannings voor Hoefslag, overname zonder schriftelijke toestemming van de auteur niet toegestaan

Reacties