Desperado N.O.P FEI Paard van de Maand

Desperado N.O.P FEI Paard van de Maand

Emmelie Scholtens
Emmelie Scholtens - Desperado CHIO Twente 2019 © DigiShots

Emmelie Scholtens’ Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) is door de FEI uitgeroepen als Paard van de Maand. De KWPN-goedgekeurde hengst staat momenteel op de 16e plaats op de FEI Wereldranglijst.

In 2019 maakte de combinatie deel uit van het Nederlandse team dat op het EK de zilveren medaille won. Daarnaast wonnen ze de Wereldbekerkwalificatie in Mechelen met een persoonlijk record van 85% (met onder andere een 10 voor de uitgestrekte stap).

Als 4-jarige won Desperado de Pavo Cup met een score van 89,5 punten. Daar scoorde hij een 9,5 voor galop en een 9 voor souplesse. Eén jaar later eindigde hij als tweede bij de Pavo Cup.

Tokio

Desperado’s volgende wedstrijd zou The Dutch Masters zijn. Met Tokio in het vooruitzicht bereidt Scholtens zich nu voor op de Olympische Spelen. “Natuurlijk dromen we van de Spelen, maar door de Covid-pandemie is alles anders. Ik hoop dat er nog meer mooie wedstrijden aankomen voor Desperado en mij.”

Droomverhaal

“Het meest bijzondere aan ons is dat we samen het hele avontuur hebben meegemaakt, vanaf dat hij 3 jaar oud was tot en met de zilveren EK medaille. Ons verhaal lijkt wel een droomverhaal.”

Volgens Scholtens is Desperado het liefste paard van stal. “Hij heeft een topkarakter. Hoewel hij natuurlijk actief is in de fokkerij, heeft hij helemaal geen ‘hengstenmanieren’. Hij staat altijd klaar voor je en doet zijn dressuurwerk graag.”

Ook zijn nakomelingen staan bekend om zijn goede mentaliteit, talent en rijdbaarheid. “We hebben zelf een paar nakomelingen en die lijken sprekend op hun vader”

 

Bron: FEI

Foto: Digishots

Reacties