Subtop: Desiree Aarts en Generaal debuteren in ZZ-Zwaar

Subtop: Desiree Aarts en Generaal debuteren in ZZ-Zwaar

0 1225
Desiree Aarts

Desiree Aarts maakte afgelopen weekend met haar Generaal (Charmeur x Jazz) hun debuut in het ZZ-zwaar tijdens de subtopwedstrijd in Velddriel. Met scores van 66,93% en 69,38% behaalde de combinatie een mooie tweede plaats.

“Wij gaan heel tevreden huiswaarts”, aldus een trotse Aarts via een bericht op haar persoonlijke Facebookpagina.

Dezelfde ontspanning van thuis

Vorige week en twee weken daarvoor startte Aarts al ZZ-Licht met Generaal. Haar eerste drie wedstrijden op de ruin na een drukke periode voor de moeder van twee. Tijdens deze wedstrijden behaalde Generaal de eerste vier plaatsen met scores tussen de 69,3% en 73,3 procent. “We hebben toen besloten om toch maar gewoon ZZ-Zwaar te gaan starten en dat pakte goed uit! Nu moet hij nog wat vaker mee zodat we de ontspanning van thuis vast kunnen houden in de ring.”

Een mensgericht, grappig paard

Generaal is als veulen gekocht op de veilig in Maren-Kessel. “Ik heb nog nooit zo’n mensgericht paard meegemaakt. Hij wil altijd aandacht, bemoeit zich met alles wat je doet. Wil je zijn peesbeschermers vastmaken dan zit zijn hoofd er standaard tussen, want dan wil hij eerst een knuffel. Hij gaat iedere dag na het rijden met zijn benen kruislings over elkaar, omdat het onder zijn peesbeschermers jeukt en zelfs suikerklontjes kan hij na al die jaren niet normaal aanpakken. Dan gaat hij met zijn hoofd scheef en mond wagenwijd open. Het is gewoon een heel leuk paard wat je dagelijks laat lachen. Dat alles maakt het extra leuk dat hij het nu zo goed doet. Het kan echter nog veel beter als we vaker zijn geweest denk ik.”

Starten en genieten

Wat de toekomst verder nog gaat brengen voor het veelbelovende duo is nog niet helemaal zeker.
“We hebben namelijk zakelijk samen met nog iemand. Ik zou hem dolgraag blijven rijden, maar Nikay verkoopt altijd alles,” grapt Aarts. Zelf zou ze graag een keer Grand Prix rijden. “Ik geniet ook zeker van de paarden die we verkocht hebben en goed presteren, maar een paard een keer wat langer houden zou ik nu toch ook wel graag willen.” Over een eventuele toekomst Generaal zegt Aarts het volgende: “Hij doet al een beetje piaffe en eners, dus stiekem blijf ik hopen. Het is dus voor nu gewoon nog afwachten hoe het loopt, maar tot die tijd blijf ik gewoon lekker doorgaan met starten en genieten van Generaal.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Lotty van Hulst

Reacties