Bettina Hoys Designer tijdelijk verder onder Dirk Schrade

Bettina Hoys Designer tijdelijk verder onder Dirk Schrade

Designer

Bondscoach van het Nederlandse eventingteam, Bettina Hoy. Heeft in verband met haar drukke schema besloten om haar wedstrijdpaarden tijdelijk onder te brengen bij andere ruiters. Zo gaat haar 15-jarige Westerfaler, Designer, naar Dirk Schrade. De ruiter zal tijdelijk zowel de training als het wedstrijdschema van Hoy en Designer overnemen.

Designer en Schrade

“Ik heb Designer aan Dirk gegeven omdat ik geen enkele ruiter zo vertrouw en waardeer als hem,” zegt Hoy tegen de website St. Georg. De Nederlands Bondscoach heeft zelfs, in verband met haar coaching werkzaamheden, overwogen om haar 15-jarige sterpaard te verkopen. Dit idee is met de tijdelijke overname van Schrade nog niet van tafel. “Het is in ieder geval goed als hij goede resultaten boekt tijdens komende wedstrijden. Dit voor het geval dat iemand toevallig op zoek is naar een ‘ready-to-go-paard’.”

Geen EK

De eerste gezamenlijk start van Schrade en Designer zal zijn op de CCI4* in Luhmühlen. Hier wordt ook het Europees kampioenschap gereden, maar deze lange 5* proef laat de ruiter aan zich voorbij gaan. Tegen St. Georg zegt Hoy: “We hebben er wel aan gedacht, maar dan zou hij de lange proef moeten rijden in Luhmülen en kort daarop in Strzegom. De kans op blessures is hiermee te groot.”

Tokyo

Wat Hoy uiteindelijk zal doen met Designer is een conclusie die dus nog even op zich laat wachten. In ieder geval tot duidelijk is of het Nederlands eventingteam naar de Olympische spelen in Tokyo gaat.
“Mochten de Nederlanders zich niet plaatsen dan ga ik misschien zelf weer beginnen. Ik houd alle opties open,” aldus Hoy.

Bron: St. Georg 

Foto: Eric Knoll/FEI

Reacties