Dertien dressuurhengsten toegevoegd aan aangewezen collectie

Dertien dressuurhengsten toegevoegd aan aangewezen collectie

Monte Carlo TC KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Gisteren werden er al 32 dressuurhengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. Vandaag zijn er op de slotdag nog 13 bij gekomen. Hierdoor worden in totaal zes hengsten vanavond terugverwacht voor de presentatie van de premiehengsten.

Lijn kunnen doortrekken

Vandaag was Glock’s Toto Jr. de grootste topaanvoerder. Van de elf gepresenteerde zonen mogen er vijf naar het verrichtingsonderzoek. Ook van Desperado, Franklin en Johnson zijn er meerdere zonen aangewezen. Van deze drie hengsten mogen er drie meedoen aan het verrichtingsonderzoek. “We hebben de lijn van gister goed kunnen doortrekken naar vandaag. Als hengstenkeuringscommissie zijn we heel tevreden want het lijkt dat we met een sterke jaargang te maken hebben”, lichtte commissievoorzitter Bert Rutten toe in de persconferentie.

Ruim aanwijzen

“Binnen de grote groep zonen van Glock’s Toto Jr. hebben we een goede selectie kunnen maken maar voor alle hengsten geldt dat het belangrijkste selectieonderdeel nog moet komen, namelijk het verrichtingsonderzoek. Het is onze taak om daar ruim voor aan te wijzen en daarin zijn we met gemak geslaagd. Onder het zadel kunnen we straks nog dichter op ons fokdoel gaan selecteren en deze collectie van in totaal 45 aangewezen hengsten laat zien over veel potentie, grootramige modellen en een bergopwaartse bewegingsvorm te beschikken.”

Drie extra

Op vrijdag wees de hengstenkeuringscommissie al drie hengsten aan voor de presentatie van de premiehengsten. Dit waren Merlot (v. Bordeaux), Monte Carlo TC (v. Dream Boy) en Mansion (v. Totilas). Drie extra hengsten worden vanavond geprimeerd, namelijk Mowgli V.O.D. (v. Desperado x Jazz), Majestic Taonga (v. Glock’s Toto Jr. x Jazz) en Maxson (v. Johnson).

Alle zes de hengsten komen vanavond nog eenmaal in actie. Tegelijkertijd worden zij toegelicht door de hengstenkeuringscommussie. Dit onderdeel start om 18.30 uur. Ook de fokkers worden bij deze huldiging betrokken.

Bron: KWPN

Foto: © DigiShots

Reacties