Derk Jan Mekkes: “Havana is loeischerp en super gretig”

Derk Jan Mekkes: “Havana is loeischerp en super gretig”

Derk Jan Mekkes met Roelofsenhorsetrucks Havana (v. Bentley VDL) foto Anouk Kemkes

Door de Coronacrisis was er ook voor de tuigpaardrijders een wedstrijdpauze. Deze pauze duurde langer dan voor de dressuur- en springruiters, die al geruime tijd weer van huis kunnen. Vorige week konden de tuigpaarrijders weer voor het eerst starten in Tolbert. Afgelopen weekend stond er weer een concours op de agenda in Exloo.

Derk Jan Mekkes kwam in vier grote en sterke rubrieken aan de start en eindigde in alle rubrieken in de top vijf. Als kers op de taart verdiende zijn merrie Roelofsenhorstrucks Havana (v. Bentley) het sport predicaat, waarmee ze nu keur, elite en sport is.

Enthousiast

“Ik ben blij dat we weer op concours kunnen. In de Coronatijd hebben we wel gewoon door getraind, maar het is ook fijn om weer weg te kunnen. Ik merkte ook aan de paarden dat ze het weer leuk vonden om te gaan, ze waren heel enthousiast. Na deze wedstrijd zijn er nog twee of drie en dan is het al weer over. De grote indoorwedstrijden gaan niet door, dus dan zijn er ook geen wedstrijden voor ons”, vertelt Derk Jan.

Kwaliteit om te winnen

Derk Jan is meer dan tevreden over de resultaten die hij zaterdag boekte, maar vooral trots op het sport predicaat van Roelofsenhorstrucks Havana met wie hij van start ging in de Grote Limiet. “Dat heeft ze in 2,5 jaar bereikt. Echt super! Het is een fantastische merrie. Zeker niet de makkelijkste, maar wel met ontzettend veel kwaliteit. Ze werd nu derde in de Grote Limiet, maar ze heeft zeker de kwaliteit om te kunnen winnen. Ze is loeischerp en enorm gretig. Dat is soms nog best wel moeilijk om af te stemmen. Ze heeft zoveel drang om te presteren, dan is het niet erg om tweede of derde te worden. Ze is echt fantastisch om mee te rijden. Met het overrijden liet ze zich super zien. Het is een kwestie van de tijd geven en rustig afwachten. Het kwartje gaat bij haar zeker vallen.”

Perfecte eenheid

Met Roelofsenhorstrucks Bentley VDL werd Derk Jan vijfde in de Ereklasse. “De vijfde plaats vond ik wat zuinig, want Bentley liet zich goed zien. Dit was ook een grote en sterke groep. In het span met zijn zoon Roelofsenhorsetrucks Jaims H werd hij tweede. Dat is zo’n vreselijk mooi span. Vanaf de eerste pas vormen ze een perfecte eenheid. Jaims werd zelf ook nog vierde in de Tussen Limiet. Mijn zus Hanneke startte ook nog met Bentley in de damesrubriek en werd daar tweede. De top is heel sterk. Als je in vijf rubrieken aan de start komt en je zit overal bij de beste vijf, dan doe je het heel goed. Ik ben zeker tevreden.”

Bekijk hier alle uitslagen van het concours in Exloo.

Bron: De Hoefslag

 

 

Reacties