Derek Buitenzorg uitgekoerst

Derek Buitenzorg uitgekoerst

Derek Buitenzorg
Derek Buitenzorg (foto: Wendy Koekoek)

Na 64 koersen komt en een einde aan de actieve sportcarrière van draver Derek Buitenzorg (v Royal Gull). De bruine ruin loopt op 19 januari zijn laatste koers, meldt Omroep Friesland.

In 2011 werd de toen 1,5 jaar oude hengst op een veiling voor slechts 100 euro verkocht aan een handelaar. Even leek het erop dat hij bij de lager zou eindigen. De sportredactie van Omroep Friesland besloot de draver te kopen en zijn training te bekostigen.

Eerste prijzengeld

In 2015 was Derek Buitenzorg een paar maanden uit de running. Hij werd geopereerd aan losse splinters in het spronggewricht. Een jaar later won hij zijn eerste prijzengeld.

De eerste overwinning voor Derek Buitenzorg was in 2016 op Duindigt. ‘De cirkel is rond, het sprookje voltooid,’ meldde trainer Arend de Wrede na zijn eerste zege. ‘Alles wat verder komt is bonus.’

Dwars karakter

De draver was niet altijd makkelijk. Zo ging hij met geen mogelijkheid de trailer in. De Wrede zag er wel een uitdaging in het dwarse karakter van Derek Buitenzorg. ‘Ik vond het mooi om hem bij te schaven en hem te trainen om te doen waarvoor hij geboren is: koersen. Ik moet hem leren dat ik het voor het zeggen had, want hij deed waar hij zin in had.’

De sportcarrière van Derek Buitenzorg werd bekostigd door zowel omroep Friesland als donateurs en sponsors. Dat kostte maandelijks rond de zeshonderd euro.

Derek Buitenzorg wordt dit jaar acht en liep in totaal 10.265 euro aan prijzengeld bij elkaar. Een echte topper werd hij niet. Daarom loopt hij op 19 januari zijn laatste koers in Wolvega.

Bron:  Omroep Friesland

Foto: Wendy Koekoek

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties