Derde overwinning voor Ieren in 1.50m rubriek

Derde overwinning voor Ieren in 1.50m rubriek

0 105
Cian O' Connor - Good Luck FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

De Ieren zijn op dreef in Rotterdam. Het leek er lang op dat het gehele podium gevuld zou zijn met Ieren, maar de Zweed Henrik von Eckerman wist het Ierse podium te breken. Cian O’Connor pakte de overwinning.

Cian O’Connor

Gisteren won Darragh Kenny de 1.55m rubriek en daarna won Mark McAuley de 1.45m rubriek. Vandaag vielen alle puzzelstukjes voor Cian O’Connor op de plaats. De Ierse ruiter kwam voor de winst, dat werd direct duidelijk. Hij reed een razendsnelle en foutloze rit met zijn Copain du Perchet CH. De Zweed Henrik von Eckerman kwam met Hermes de Mariposa net niet aan zijn tijd. Hij reed een tijd van 65.30 seconden en was een halve seconde langzamer dan O’Oconnor. Derde plaats is voor Shane Breen met Laith met een tijd van 66.30 seconde.

Doron Kuipers was de beste Nederlander. Met zijn Charley behaalde hij de vijfde plaats. Er waren maar liefst zestien combinaties foutloos, waaronder Gerco Schröder, Michel Hendrix, Ben Schröder en Joy Lammers.

Vanmiddag om 15.00 uur staat de Nations Cup op het programma en als de Ieren deze winningmood vast weten te houden, gaan zij vanavond misschien wel met de winst naar huis.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Hoefslag
Foto: Digishots

Reacties