Derde editie Jumping Zwolle verplaatst 2021

Derde editie Jumping Zwolle verplaatst 2021

0 93
Jumping Zwolle

Vanwege de coronamaatregelen is er door het bestuur en de organisatie van Jumping Zwolle besloten om de derde editie van Jumping Zwolle te verplaatsen naar 2021. Het evenement vindt nu plaats van 14 tot en met 17 oktober 2021.

“Helaas, maar we moeten wel realistisch zijn”, reageert bestuurslid Teus van den Brink. “Een indoor evenement op een locatie als de IJsselhallen in Zwolle, waar men anderhalve meter afstand moet houden, is financieel niet haalbaar. We maken gruwelijk veel kosten om alles in te richten en de nodige maatregelen te treffen. Daarnaast is het voor standhouders veel minder interessant om te komen”.

Erg jammer

Jonny Roelofsen vult aan dat het risico op een tweede uitbraak sterk aanwezig is. Daarnaast zal de anderhalve meter ook gewaarborgd moeten worden zolang er geen vaccin is. “Bovendien kunnen we de bijzondere sfeer waar Jumping Zwolle bekend om staat niet waarborgen met minder publiek en met 1,5 meter afstand, mondkapjes, spatschermen. Erg jammer”, benadrukt hij. “Want aan ons enthousiasme om een derde editie van Jumping Zwolle neer te zetten ligt het niet”.

In tegenstelling tot eerdere berichten over het sluiten van de IJsselhallen is er na goed overleg met Libéma besloten dat het evenement nog tot 2023 doorgaat op deze locatie.

SCI

Omdat Jumping Zwolle dit jaar dus niet doorgaat organiseert Equestrian Centre de Peelbergen een CSI evenement. Deze vindt plaats van 25 tot en met 18 oktober,  de voormalige data van Jumping Zwolle.

Bron: Persbericht Jumping Zwolle

Foto: Digishots

Reacties