Dennis van den Brink: “El Greco wist me te verrassen”

Dennis van den Brink: “El Greco wist me te verrassen”

Dennis van den Brink
Dennis van den Brink en El Greco. Foto: Wendy Scholten

Dennis van den Brink wist tijdens de allereerste 1.45m Grote Prijs op paardensportcentrum Lichtenvoorde een eerste én tweede plek te bemachtigen. Dit deed hij met zijn paarden El Greco en Frasiér.

“Ik had eigenlijk mijn zinnen gezet op Frasiér”, lacht Van den Brink, terwijl hij zijn vrachtwagen aan het inpakken is om de reis terug naar Nijkerk te maken. “Gisteren heb ik met Frasiér wat rustiger gereden in de 1.40-klasse omdat ik graag vandaag voor de overwinning wilde gaan. Ik kreeg hem onder het zadel toen ik 17 jaar was. Hij was eerst in eigendom van een goede vriend van ons. Hij kocht Frasiér destijds op de Sales of the Rising Stars, een veiling die wij zelf organiseren. Ik heb hem vervolgens helemaal zelf opgeleid. Met El Greco waren mijn plannen dit weekend juist omgekeerd. Met hem hoopte ik de 1.40m kleine Grote Prijs op vrijdag te winnen en daar werd ik tweede. In het 1.45m reed ik hem dan ook bewust als eerste. Uiteindelijk wist hij mij te verrassen en liet hij ook op zaterdag een geweldig parcours zien. Hij is zo ontzettend snel!”

Goede voorbereiding

De ruiter beleefde een zeer succesvol weekend op PSC Lichtenvoorde. Op vrijdag won Dennis van den Brink met My Lord de klasse M en werd hij vierde met Jappeloup. Helaas gooide Sanne Thijssen roet in het eten in de 1.40m Grote Prijs en werd de ruiter, die vrijdag zijn verjaardag vierde, tweede met slechts 0,31 seconde achterstand. Naast de eerste en tweede plaats in de 1.45m Grote Prijs werd hij op de zaterdag ook nog vijfde met Ivar (v. Harley VDL) in de klasse ZZ.  “Dit was in elk geval een goede voorbereiding op de internationale wedstrijd die wij volgende week hebben op Equestrian Centre De Peelbergen”, vertelt hij.

Eerste publieksevenement

Het team van PSC Lichtenvoorde werd afgelopen weekend overladen met complimenten. Door de ruiters en bezoekers. Sinds de Covid-19 lockdown zijn al wat kleinere wedstrijden georganiseerd, maar was dit het eerste publieksevenement. Er was volop gelegenheid om de 1,5-meter regelgeving te waarborgen door heel veel zitplaatsen verspreid langs de ring te creëren. De piste werd flink in de bloemen gezet, de hindernissen schitterden in de zon en de vlaggen wapperden stevig in de lucht. Er is volop motivatie om in het outdoorseizoen van 2021 nog eens flink uit te pakken met paardensport op hoog niveau.

Bron: Persbericht

Foto: Wendy Scholten

Reacties