Denis Lynch wint Wereldbeker Leipzig *video*

Denis Lynch wint Wereldbeker Leipzig *video*

Fokker van het Jaar
Denis Lynch - GC Chopin's Bushi

De wereldbekerkwalificatie in Leipzig is gewonnen door Denis Lynch en de KWPN-gefokte GC Chopin’s Bushi (v.Contendro II). Lynch stond al tiende in de tussenstand van de Wereldbeker, met deze overwinning stelt hij een startplek op de wereldbekerfinale in Las Vegas zeker.

Hattrick

Er waren 17 Duitse deelnemers in Leipzig, zeven van hen wisten zich te plaatsen voor de barrage. Een van deze ruiters was Christian Ahlmann, die al twee jaar de Wereldbeker van Leipzig won. Hij liet een snelle barrage zien met zijn jonge hengst Dominator 2000 Z (v.Diamant de Semilly) en even leek het erop dat Ahlmann een hattrick op naam zou schrijven. Als negende starter nam Lynch de leiding van Ahlmann over, die uiteindelijk tweede werd voor landgenoot Marcus Ehning en Comme il Faut (v.Cornet Obolensky).

Leren vertrouwen

Lynch was erg blij met zijn overwinning en met zijn paard, die hij sinds afgelopen zomer onder het zadel heeft. “Ik heb hem gekocht zonder hem uit te proberen, Bertram Allen raadde mij dit paard aan. We hebben wat ups en downs gehad, maar ik heb een paar dingen veranderd en in La Coruna en Basel sprong hij al heel goed. Het is fantastisch om hier te winnen. We moesten onze samenwerking verbeteren en elkaar leren vertrouwen, dat hebben we vandaag gedaan dus ik ben heel blij! Ik realiseer me at als ik hem in zijn eigen ritme laat, hij alles kan springen.”

Wereldbekerfinale

De Wereldbekerfinale vindt in april plaats in Las Vegas. “Het staat al langer op mijn planning, ik probeer al sinds vorig jaar een finaleplek te bemachtigen, dus ik kijk er erg naar uit”, aldus Lynch. Hij gelooft erin dat deze finale wel eens bij GC Chopin’s Bushi zou kunnen passen.

De volgende West Europese wereldbekerkwalificaties zijn in Amsterdam, Bordeaux en Göteborg. De top 18 zal zich kwalificeren voor de finale. Maikel van der Vleuten werd in het zadel van Beauville (v.Bustique) zesde in Leipzig, daarmee staat hij op een voorlopige negende plek in het tussenklassement.

Bron en foto: FEI

Reacties