Denemarken, Ierland en Portugal gekwalificeerd voor Tokio

Denemarken, Ierland en Portugal gekwalificeerd voor Tokio

Judy Reynolds - Vancouver K FEI European Championships 2019 © DigiShots

Op het EK in Rotterdam was er voor drie landen een teamkwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio te verdienen. Zoals verwacht ging de eerste startplek naar Denemarken, maar ook Ierland en Portugal pakten een ticket.

Denemarken

Denemarken eindigde in het teamklassement op een vijfde plek, hun beste resultaat was met 78,665% in handen van Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zack (v.Rousseau). Ook Cathrine Dufour leverde met Atterupgaard’s Cassidy (v.Caprimond) een grote bijdrage aan de vijfde plek, zij scoorde 77,143%.

Ierland

De Ierse ‘Girls in Green’ hadden vooraf een duidelijk doel voor ogen: kwalificatie voor Tokio. Dat is gelukt, mede met dank aan Judy Reynolds die een Iers record op haar naam schreef. Ze scoorde 76,35% met de KWPN-ruin Vancouver K (v.Jazz), daarmee gaat Ierland voor het eerst als team naar de Olympische Spelen. “Vancouver voelde fantastisch. Ik wist dat het goed was, maar je weet nooit zeker of het goed genoeg is totdat de score op het bord verschijnt. Ik kan goed omgaan met de druk op mezelf, maar in een team is dat toch anders. Deze kwalificatie haalt de druk van ons af voor de rest van het jaar. Dat is fijn voor Vancouver, die al 17 is, maar nog steeds super fit.”

Portugal

Ook Portugal presteerde goed met een achtste plek. Niet enkel hun resultaat is opvallend, maar ook het feit dat ze enkel Lusitano’s hebben meegenomen naar Rotterdam. De Rubi-zoon Coroado zette onder Maria Caetano het beste Portugese resultaat neer met 72,329%. Rodrigo Torres kwam daar met de pas negenjarige Fogoso (v.Rico) dicht bij in de buurt, hij scoorde 71,786%.

Zie ook: Ierse ‘Girls in Green’ strijden voor eerste Olympische kwalificatie

Bron: Horse&Hound/Hoefslag

Reacties