Demi Vermeulen pakt volle winst in Deauville

Demi Vermeulen pakt volle winst in Deauville

Para-dressuuramazone Demi Vermeulen heeft de volle winst gepakt op het CPEDI in Deauville. Ze won in grade III de Landenproef (72.70%), de Individuele proef (71.30%) en gisteren ook de afsluitende kür op muziek (75.30%). Het Nederlandse para-dressuurteam eindigde in de landenwedstrijd op de tweede plek, achter Groot-Brittanië.

Veel power in stap en draf

Een prima resultaat voor Vermeulen, die ook haar laatste benodigde A-kader score kon noteren. In Frankrijk liep de elfjarige merrie Ciska II (v. Samba Hit) drie hele sterke proeven in grade III, onder het goedkeurend oog van trainer en eigenaar Femke Beljon. De merrie beschikt over de veel power in stap en draf, juist de gangen die in grade III nodig zijn. Vermeulen maakte dit jaar in Genemuiden haar internationale debuut met Ciska II, in de eerste landenwedstrijd van het jaar.

Ook sterke Nicole den Dulk

Ook de Nicole den Dulk kon in de afsluitende kür winst noteren, nadat ze ook de individuele proef won in grade II. In de landenproef plaatsen de juryleden haar op de tweede plaats.

Lotte Krijnsen en Demi Haerkens streden mee in de plaatsing voor de landenwedstrijd, zij reden allebei in de de grade IV. In het landenklassement eindigde Nederland als tweede, achter het team van Engeland. Het was de eerste landenwedstrijd van het seizoen voor de combinaties van bondscoach Joyce Heuitink.

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd

Klik hier voor alle individuele uitslagen

Bron: KNHS/ Persbericht Femke Beljon

Foto: DigiShots

Reacties