Demi Vermeulen: “Wannabe heeft alles voor mij gegeven”

Demi Vermeulen: “Wannabe heeft alles voor mij gegeven”

0 2540
Demi Vermeulen - Wannabe CPEDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

Demi Vermeulen heeft het dappere besluit genomen om haar Wannabe (v. Royal Dance) met sportief pensioen te laten gaan. De amazone behaalde veel mooie resultaten met de ruin zoals de opname in het paralympisch kader.

Beslissing

Vermeulen vertelt “Het is niet over één nacht gegaan, ik heb het er een tijd best wel moeilijk mee gehad. Vanaf begin april ben ik er over na gaan denken en ik heb het voor mezelf zo lang mogelijk uitgesteld. Maar sommige beslissingen moet je nemen. We kregen Wannebe niet meer topfit en als je mee wilt doen op dit niveau in de paradressuur dan moet hij dat wel zijn. Hij is 18 jaar en we hebben besloten dat het voor hem het beste en het eerlijkste is om hem terug te trekken uit de sport. ”

Longlist

“Het hoogtepunt voor mij was dat ik binnen een jaar reserve was voor het EK in Rotterdam. We zaten al heel dichtbij een teamplek. Ook staan we op de longlist voor Tokio, hij heeft al die jaren op topniveau meegedraaid. Vanaf het begin heeft hij zo goed voor mij gewerkt en hij is zo lief in alles. Hij pakte het meteen super op en heeft zich aan mij aangepast,” vertelt de amazone.

Bijzondere band

De ruin is in eigendom van Carlien Hoedemaker – Bos. “Ik heb hem bijna drie jaar gereden en van Carlien geleased. Hij is altijd daar blijven staan en heeft Carlien mij geholpen met trainen. Ook mijn zusje en mijn familie gingen altijd mee op wedstrijd. Hij heeft daar genoeg maatjes en gaat lekker zijn pensioen vieren in de wei,” vertelt Vermeulen. “Ik vond het werken met hem heel bijzonder, hij was zo lief. Er zit geen greintje kwaad in hem. Het is voor mij super moeilijk om te galopperen, hij was één van de weinige paarden waar ik dat mee kon. Hij heeft zich daarin heel goed aangepast naar wat ik kan met mijn benen.”

Opvolger

“Ik ben al een tijd op zoek naar een nieuw paard, sowieso met het oog op de toekomst na Tokio. We zijn al een halfjaar aan het zoeken maar het is super lastig. Het idee was om met Wannebe het Tokio traject in te gaan en op zoek te gaan naar een tweede paard. Het is voor mij heel moeilijk om een goed paard te vinden omdat ik specifieke dingen nodig heb in een paard. We blijven onze zoektocht voort zetten en ik heb enorm genoten van Wannabe,” besluit de amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Digishots 

Reacties