Demi Vermeulen naar rechter om plaats in WEG-team

Demi Vermeulen naar rechter om plaats in WEG-team

0 371
Demi Vermeulen - Ciska II
Demi Vermeulen - Ciska II NK Dressuur 2018 © DigiShots

De rechter doet vandaag uitspraak in een door Demi Vermeulen aangespannen kort geding. De para-amazone (grade III) is het niet eens met de selectieprocedure van de KNHS die bepaalt dat niet zij, maar  Rixt van der Horst naar de Wereldruiterspelen in Tryon mag, meldt De Gelderlander.

De grootste vraagtekens zet de advocaat van Vermeulen bij de algemene selectiecriteria ‘indrukken en verwachtingen’, die mede door de bondscoach van de KNHS werden gehanteerd. Daarmee kreeg de beoordeling een hoge mate van subjectiviteit, vindt de raadsman. Bovendien waren bij Vermeulen die indrukken en verwachtingen niet helder geformuleerd en ook was het onduidelijk waarop ze waren gebaseerd.

Observatiewedstrijden

Tijdens de selectieperiode namen beide amazones deel aan verschillende observatiewedstrijden. Dat waren niet dezelfde wedstrijden, waardoor de omstandigheden nogal verschilden.

Volgens de advocaat van Vermeulen was dat een nadeel voor zijn cliënte. Desondanks kwam ze als beste uit de bus, ware het niet dat de KNHS met een verwijzing naar de weersomstandigheden enkele resultaten schrapte. Daardoor daalde Vermeulen toch weer in de rangorde.

Reservebank

Na de verplichte selectieprocedure dacht de 23-jarige Vermeulen met haar Ciska II (v. Samba Hit) voor de WK in aanmerking te komen. Maar de KNHS besliste anders. Vermeulen moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Donderdag wijst de rechter vonnis in het kort geding dat de paralympische amazone dinsdag voor de rechtbank in Zutphen tegen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie aanspande. Alleen de beslissing wordt openbaar gemaakt, de onderbouwing volgt een week later.

Bron: De Gelderlander

Foto: Digishots

 

Reacties