Demi Vermeulen in A-kader: “Wannabe is braaf én hij heeft kwaliteit”

Demi Vermeulen in A-kader: “Wannabe is braaf én hij heeft kwaliteit”

Demi Vermeulen - Wannabe CPEDI de Peelbergen 2019 © DigiShots

Op het CPEDI bij Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg haalde Demi Vermeulen afgelopen weekend haar laatste A-kaderscore binnen. De amazone bracht Wannabe (v.Royal Dance) uit in Grade III. Zowel in de landenproef als de individuele proef pakte de amazone een tweede plek met scores van 71,716% en 72,157%.

Internationale score

Vermeulen zit sinds december in het zadel van Wannabe. Eind december behaalde ze in haar debuut met dit paard direct haar eerste A-kaderscore in de KNHS-Witte Van Moort Paradressuur Trophy in Hellendoorn. “Die wedstrijd is me wel bijgebleven”, vertelt Vermeulen. “Daarna hebben we eigenlijk constant A of B-kaderscores gehaald. Je moet in onze discipline drie maal 71,5% scoren om in het A-kader opgenomen te worden, één van die scores moet op een internationale wedstrijd behaald zijn. Die internationale score hadden we nog nodig. Afgelopen weekend reden we in Kronenberg twee A-kaderscores, supermooi dat het is gelukt”

Vertrouwen

De wedstrijd in Kronenberg was tevens de tweede observatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap. “Dat speelt toch mee in je achterhoofd, dus het was best spannend. Maar ik weet dat ik met Wannabe foutloze proeven kan rijden en daar gingen we dan ook voor. Ondanks dat het heel hard waaide heb ik superfijn kunnen rijden. Wannabe was echt heel lief, hij trekt zich niks aan van het weer en kijkt niet op of om. Het is heel fijn dat ik zo op hem kan vertrouwen, echt een toppaard. We hebben foutloze proeven gereden, natuurlijk zijn er altijd nog dingen die qua afwerking beter kunnen, maar daar gaan we de komende tijd op trainen.”

Braaf en kwaliteit

Carlien Hoedemaker stelt Wannabe ter beschikking aan Vermeulen en begeleidt tevens de combinatie. Volgens de amazone is Wannabe een heel paard geschikt voor de paradressuur. “Ik ben echt heel erg blij met dit paard. Hij is ook op stal en in de omgang heel makkelijk, dat is voor mij natuurlijk fijn. Het is voor ons heel lastig om de combinatie te zoeken van een paard dat kwaliteit heeft, maar toch braaf is. Wannabe heeft dat, voor mij is dat super belangrijk! Daarnaast merk ik dat we iedere wedstrijd meer een combinatie worden. Ik weet steeds beter hoe ik op hem moet inspelen en hoe ik hem het beste door zo’n proef kan rijden. Wel merk ik dat daar nog steeds rek in zit.”

Europees Kampioenschap

De volgende wedstrijd op de planning van Vermeulen en Wannabe is de finale van de KNHS-Witte Van Moort Paradressuur Trophy op 20 juni. “Daar wil ik zeker een gooi doen naar de overwinning, we hebben alle selecties al goed gereden. In de finale rijden we onze kür op muziek. Daarna gaan we half juli naar de laatste observatiewedstrijd voor het EK. We hebben dit jaar een hele grote groep met sterke combinaties. Het wordt dus zeker niet makkelijk, maar op dit moment staan we er goed voor. Dat gaat nog spannend worden, ik ben heel benieuwd!”

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Zie ook: Demi Vermeulen wint debuut: ‘Het klikt met Carlien en Wannabe’ en CDI de Peelbergen | Joyce Heuitink: “Mijn combinaties zijn al vroeg in het seizoen in vorm”

Reacties