Demi Bouhuisen: “Ik wil laten zien wat Bingo kan”

Demi Bouhuisen: “Ik wil laten zien wat Bingo kan”

Foto: Privébezit

Nadat de Friese merrie Bingo Galloper (v. Bartele 472) een tijdje vastzat in haar lijf, en daarvoor behandeld werd, was amazone Demi Bouhuisen klaar om eindelijk met haar de wedstrijdring in te gaan.

Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. “Ik ben heel blij dat ik door Hoefslag@Home alsnog beoordeeld kan worden”, geeft de amazone aan.

Bingo Galloper

“We hebben Bingo gekocht toen ze drie jaar was, toen was ze net twee maanden onder het zadel”, begint Bouhuisen haar verhaal. “We hebben het afgelopen jaar hard getraind om onze eerste wedstrijd te starten. Een tijdje terug zijn we er achter gekomen dat ze een beetje vastzat in haar lijf, dus we hebben haar een paar keer laten behandelen door de osteopaat. Sinds twee á drie weken loopt ze eindelijk weer helemaal top. Het is een beetje jammer dat precies toen de wedstrijden afgelast werden”, lacht ze.

Wedstrijdstress

Toch wilde Bouhuisen graag wat feedback op haar rijden. “Toen hoorde ik dat Hoefslag@Home van start ging. Ik heb me maar meteen aangemeld en een filmpje ingestuurd. Zo’n online wedstrijd is veel minder stressvol dan een normale wedstrijd. Je hoeft niet vroeg je bed uit en je kan alles op je gemakje doen. Ik heb dan nog het voordeel dat mijn paarden aan huis staan, dus ik hoef ook geen rekening te houden met andere mensen. Ik kan dus rustig losrijden en mijn proef rijden zonder al die wedstrijdstress.”

Galop

De amazone is blij met de tips die ze van de jury kreeg. “In de training ben ik veel bezig met de galop. Het is best wel een lang paard voor haar leeftijd, dus af en toe heeft ze nog wat moeite met galopperen. Ze wil vaak onder me weg vluchten. Op het protocol stonden ook tips om dat beter te maken. Zo stond er bijvoorbeeld dat het belangrijk is om aan te galopperen vanuit een ontspannen draf, en om niet te lang door te gaan. Dit soort dingen kan ik weer goed toepassen in de training”, legt ze uit.

“Het is natuurlijk wel anders dan dat je echt op wedstrijd zou gaan, maar het is ook fijn dat er iemand meekijkt met de dagelijkse training. Ik ga zeker vaker een video insturen.”

Handel

De 19-jarige amazone is sinds kort voor zichzelf begonnen. Met haar eigen stal traint en handelt ze in paarden. Uiteindelijk wordt de Friese merrie ook te koop gezet.  “Voordat Bingo verkocht wordt wil ik zo ver mogelijk met haar komen. Het is echt wel een paard voor het zwaardere werk, ik denk dat ze het ver gaat schoppen in de sport. Mijn doel is om mensen te laten zien wat ze kan. Ik wil dat ze denken: ‘wow, dat is echt een leuk paard!’”

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties