Del Mar Horsepark in Californië opgeheven

Del Mar Horsepark in Californië opgeheven

0 494

Het Del Mar Horsepark, de locatie waar grote wedstrijden worden georganiseerd waar ook Nederlandse ruiters vaak te vinden waren, moet zijn deuren sluiten. De organisatoren, trainers en lokale ruiters hadden de aankondiging van Del Mar Fairgrounds niet aan zien komen.

Met het afzeggen van de wedstrijden op deze locatie kan de toezichthoudende raad, die ook de eigenaar is van het park, de ‘noodzakelijke investeringen evalueren van waterkwaliteitseisen voor hippische activiteiten’. Dit schrijven ze in een persbericht.

38 paarden

Veel getroffenen waren overrompeld en hebben een petitie opgesteld, die ondertussen meer dan 5.000 keer getekend is. Er staat momenteel 38 pensionspaarden op de locatie onder leiding van drie trainers. Zij hebben tot en met maart 2021 de tijd om een nieuwe stal te zoeken.

Trouwe faciliteit

Ellie Hardesty, president van de California Dressage Society, vertelt dat het Del Mar Horsepark “altijd een trouwe faciliteit is geweest”. Plannen voor 2021, waaronder het opstellen van rechters en sponsoring, waren in de maak. Totdat ze vorige week hoorde dat alles afgelast is.

“We hadden graag willen weten dat dit echt zou gebeuren en we hadden andere afspraken kunnen maken”, zei Hardesty, eraan toevoegend dat de shows minstens zes maanden van tevoren zijn gepland.

Bron: Encinitasadvocate.com

Foto: Remco Veurink

Reacties