Deelnemersveld LT op Jumping Amsterdam is van topniveau

Deelnemersveld LT op Jumping Amsterdam is van topniveau

0 2924
Dinja van Liere - Geniaal
Dinja van Liere - Geniaal KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Wie wil genieten van de subtop moet op donderdag 23 januari in de RAI zijn! De beste zes deelnemers in de Dressuur Magazine Prijs strijden om een startplek in de Kür op muziek op Intermediaire I-niveau in de Anemone Horse Trucks Prijs. Deze is voorafgaand aan de FEI-wereldbekerwedstrijd op zaterdag 25 januari.

Om te smullen

Het deelnemersveld, op donderdagavond 23 januari, is er één om van te smullen. Pavo Cup winnares en meervoudig WK-finaliste Great Lady TC strijdt met huidig U25 EK-kampioene Jeanine Nieuwenhuis om een plek in de finale. Ook deelnemende ruiters als Dominique Filion, Lotje Schoots, Kirsten Brouwer, Laurens van Lieren en Robin van Kooten-Beekink willen voorop rijden in de ereronde tijdens de welbekende klanken van ‘Geef mij maar Amsterdam’.

Topvorm

Dinja van Liere is fanatiek deelneemster aan de selectiewedstrijden en komt met de in topvorm verkerende KWPN-hengst Geniaal. De combinatie behaalde een al zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap in het begin van het seizoen en aast ook op een zege in Amsterdam.
Finnländerin wordt door Madeleine Witte-Vrees genoemd als haar nieuwe Grand Prix-troef. Wellicht zien we deze combinatie over een aantal jaren terug in de wereldtop. In Amsterdam is ze in ieder geval al van de partij.

Zes naar de Kür

De beste 6 geplaatste deelnemers rijden hun Kür in de Anemone Horse Trucks Prijs. deze vindt plaats in een uitverkocht huis op zaterdag 25 januari, voorafgaand aan de FEI Dressage World CupTM.

De complete lijst met deelnemers is als volgt: Madeleine Witte-Vrees, Marieke van der Putten, Jeanine Nieuwenhuis, Dominique Fillion, Nicky Snijder, Kirsten Brouwer, Corinda Luttjeboer, Lotje Schoots, Laurens van Lieren, Yael Reijnder, Mariska van Groningen,  Robin van Kooten-Beekink en Dinja van Liere.

Bron: De Hoefslag/ Persbericht

Reacties