Debby de Graaf: “Bizar dat het zo goed gaat”

Debby de Graaf: “Bizar dat het zo goed gaat”

Debby de Graaf - Wessel Galloper Kampioenschap Fries Dressuurpaard 2019 © DigiShots

Debby de Graaf en Kai Galloper (v. Uldrik 457) behaalden bij het Subtop meetmoment in Nispen een score van 66,324% in de Lichte Tour. “We zijn nu startgerechtigd in de Zware Tour en Kai is Sport-Elite geworden”, vertelt de Graaf die in de zevende hemel is. “Echt bizar dat het allemaal zo goed lukte, een jaar geleden reden we onze eerste Z2-wedstrijd.”

Droom

Kai is met deze mooie score in de Intermediaire I bovendien Sport-Elite. “We hebben de afgelopen maanden rustig doorgetraind en vooral ook oefeningen gedaan om ons voor te bereiden op de Grand Prix: de piaffe, passages en de wissels om de pas”, aldus de Graaf. “Wanneer je in een wedstrijdritme zit pak je zulke dingen niet aan, daar hadden we nu mooi tijd voor.” Die strategie pakte heel goed uit. “Kai maakte in de proef geen fouten en de pirouettes gingen heel fijn, die tellen dubbel.” Komende tijd zullen ze nog een keer in de Intermediaire I starten. “En verder thuis doortrainen voordat we verder gaan naar de Intermediaire II”, aldus Debby die uitkijkt naar hun Grand Prix debuut. “Dat is een droom die uitkomt.”

Dressuurtalent

Ruim een jaar geleden kwam Kai naar Stoeterij Galloper, waar de Graaf stalamazone is. Hij was toen net Z2-geklasseerd. “We zagen zijn dressuurtalent.” In het najaar van 2019 reed de combinatie verdienstelijk mee op de kampioenschappen. Daarna kwam de vooruitgang in een stroomversnelling, geeft de Graaf aan. “We zijn in de loop van de tijd steeds meer een team geworden. Kai is leergierig en een echte krachtpatser. Hij pakt het werk ongelooflijk snel op en vindt het vooral heel leuk.”

Bron: Phryso

Foto: Digishots

Reacties