Olympisch kampioen De Sjiem viert dertigste verjaardag

Olympisch kampioen De Sjiem viert dertigste verjaardag

0 2903
Dubbeldam, De Sjiem
Jeroen Dubbeldam en De Sjiem (foto: Remco Veurink)

De legendarische De Sjiem viert vandaag zijn dertigste verjaardag! De schimmel werd olympisch kampioen in Sydney in 2000, won de Grote Prijs van Aken in 2001 en bereikte de tweede plaats in de Grote Prijs van Amsterdam.

Dubbeldam

De Sjiem behaalde al deze successen onder Jeroen Dubbeldam, bij wie hij dan ook van zijn pensioen mag genieten. “Fijne verjaardag voor onze enige echte De Sjiem”, schrijft Dubbeldam op Facebook. “In goede gezondheid! Erg trots en dankbaar dat we deze dag kunnen vieren.”

Vechtlust

“Hij is zijn mentaliteit en vechtlust absoluut niet verloren”, vertelde zijn groom eerder over de kampioen. “Nog steeds een ongeduldig mannetje. In principe gaat hij elke dag urenlang de wei op. Maar met slecht weer kan hij halverwege het terrein nog wel eens naar boven kijken en denken: ‘Liever niet’. Ik zet hem dan sowieso op het land. Maar meestal staat hij dan al vrij snel bij het hek te roepen.”

#teamstaldesjiem 🇳🇱 Happy Birthday to our one and only 🌟De Sjiem🌟 reaching the age of 30!!! in good health 🤩 very proud …

Geplaatst door Stal De Sjiem op Zondag 26 mei 2019

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties