Data Olympische Spelen Tokio nog ongewijzigd

Data Olympische Spelen Tokio nog ongewijzigd

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ziet vooralsnog geen reden drastische veranderingen aan te brengen voor de Olympische Spelen in Tokio.

Ondanks de wereldwijde verspreiding van het coronavirus blijft het IOC vasthouden aan de oorspronkelijke data van het sportevenement. De Spelen staan van 24 juli tot en met 9 augustus op het programma. De Paralympics zijn van 25 augustus tot en met 6 september.

Stilstand sportwereld

Door het coronavirus is de sportwereld inmiddels nagenoeg compleet tot stilstand gekomen. Allerlei olympische kwalificatietoernooien zijn de afgelopen tijd geschrapt of uitgesteld. Het IOC verklaarde dinsdag dat er wijzigingen in het kwalificatietraject worden aangebracht, zonder daarover in detail te treden.

Situatie verandert iedere dag

Het IOC sprak dinsdag met de grote internationale sportfederaties. Woensdag volgt een conferencecall met de aangesloten nationale comités en de atletencommissie.
“Dit is een onverwachte situatie voor de hele wereld en onze gedachten gaan uit naar de mensen die geraakt zijn door deze crisis. Het coronavirus heeft invloed op de voorbereidingen voor Tokio 2020 en de situatie verandert elke dag. Het IOC blijft Tokio 2020 volledig steunen. Speculatie op dit moment zou contraproductief werken”, schrijft het Internationaal Olympisch Comité in een verklaring.
“Het IOC heeft het idee dat de vele maatregelen, die door de autoriteiten over de hele wereld worden genomen, ertoe bijdragen dat het virus bedwongen wordt. Het IOC blijft de ontwikkelingen 24 uur per dag volgen.”

Geen Holland House

Voor het eerst sinds 1992 zal er geen Holland House zijn bij de Olympische Spelen. Dat heeft NOC*NSF besloten. Dit ondanks het feit dat het IOC vooralsnog geen reden ziet om veranderingen aan te brengen voor de Olympische Spelen van Tokio. “Wij gaan toch onze operatie afschalen”, vertelt Gerard Dielessen, algemeen directeur van het NOC*NSF. “De organisatie van een Holland House is nu niet te doen. Er zijn investeringen nodig waar nu te veel risico aan vastzit.”

Huldigingen

De afgelopen Spelen was het Holland House de plaats waar medaillewinnaars werden gehuldigd voor de aanwezige Nederlandse fans.

Bron: NOS

Reacties