Darragh Kenny’s voormalige toppers naar jonge beloften

Darragh Kenny’s voormalige toppers naar jonge beloften

Darragh Kenny - Balou du Reventon FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots

Eigenares Ann Thompson maakte in september bekend dat  de Ier Darragh Kenny niet langer haar toppaarden, waaronder Romeo 88 en Balou Du Reventon, zou rijden. Ze verklaarde toen dat ze haar prioriteiten moest herevalueren, aangezien het coronavirus zoveel schade aanrichtte in de Verenigde Staten.

Nu brengt ze haar paarden onder bij de 21-jarige Harry Charles, de 24-jarige Amerikaanse Lillie Keenan en de 19-jarige Amerikaan Brian Moggre. Dat zijn drie veelbelovende jonge ruiters.

‘Balou Du Reventon is een superster’

De veertienjarige Balou Du Reventon, waarmee Darragh Kenny de Longines Global Champion’s Tour in Chantilly en de Rolex GP op Knokke Hippique won in 2019, zal nu Brian Moggre in het zadel krijgen. Hij kan terugblikken op een succesvolle juniorencarrière. In 2019 werd hij professioneel ruiter.

Moggre zegt: ‘Voor mij is het belangrijk dat ik de paarden van Ann Thompson goed kan voorstellen. Balou Du Reventon is een echte superster. Ik wil iedereen laten zien hoe bijzonder hij is. Het was surreëel om hem voor het eerst te rijden, ik had nooit gedacht dat ik ooit die kans zou krijgen. De carrière van dit paard is bijna niet onder woorden te brengen.’

‘Focus op de Olympische Spelen’

Harry Charles krijgt onder meer de 11-jarige Romeo 88 en de negenjarige Gelano op stal. Met Romeo 88 behaalde Darragh Kenny vorig jaar nog de tweede plaats in de Rolex IJRC Top 10 Final afgelopen jaar. Gelano werd voordien gereden door de Canadees Brian Walker.

Charles vertelt: ‘Mijn vader en ik hebben een stal die heel veel paarden verkoopt. Het is uniek dat iemand als Ann ons steunt en me paarden ter beschikking stelt die niet meteen verkocht moeten worden. Ik kan dus focussen op hun ontwikkeling en op de sport. Deze paarden, zeker een paard als Romeo 88, worden mijn toppaarden. Volgend jaar kunnen we mikken op de Olympische Spelen en op het EK.’

‘Betekent heel veel’

De veelbelovende merrie Delta De La Rasse is dan weer verhuisd naar de stallen van Lillie Keenan. Zij maakte deel uit van het Amerikaanse Nations Cup-team dat in 2017 de Aga Khan-trofee won in Dublin.

Keenan zegt: ‘Mijn ouders hebben me altijd verzekerd dat je de nodige kansen krijgt als je hard werkt en mensen behandelt zoals je zelf behandeld wil worden. Het betekent zoveel om iemand als Ann Thompson, een succesvolle vrouw, te hebben die mijn carrière steunt. Het is ook een voordeel, zij kent alle moeilijkheden waarmee ik nog te maken zal krijgen.’

Bron: Horse and Hound

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties