Danique Dohmen: “We waren gelijk verliefd op Itou d’ore”

Danique Dohmen: “We waren gelijk verliefd op Itou d’ore”

Danique Dohmen reed fanatiek wedstrijden met haar zevenjarige pony Itou d’ore (v. Bon Bravour) voordat de coronamaatregelen ingingen. Vlak nadat de combinatie de selectiewedstrijd in Beek op M2-niveau op hun naam schreef, werden de wedstrijden afgelast. Om toch een beetje in het ritme te blijven doen ze mee aan de Hoefslag@Home-wintercompetitie, waar de jonge combinatie zich goed laat zien in de middelzwaar-categorie.

Toen we op zoek waren naar een pony wilden we eigenlijk een oudere kopen, maar toen we een foto van Toetje zagen waren we gelijk verliefd”, vertelt de amazone toen ze tweeënhalf jaar geleden de toen vijfjarige merrie voor het eerst zag. “We kochten haar rechtstreeks van de fokker en ik heb haar zelf ingereden en opgeleid. In die periode is ze altijd super lief geweest, het is echt een hele betrouwbare pony. Toetje is altijd vrolijk en zal nooit gekke streken uithalen of gemeen doen”.

Ponytijd

Toen het rijden steeds beter ging, begon de combinatie met het rijden van wedstrijden. “Ik wil met haar echt hoog de sport in. We rijden nu bij de pony’s en daarom is het echt vervelend dat de wedstrijden nu niet meer doorgaan. De ponytijd tikt voor mij wel gewoon door want ik ben ook bijna 18, daar baal ik wel echt van”.

Ondanks dat de wedstrijden niet doorgaan zet de amazone niet bij de pakken neer en traint ze fanatiek door voor volgend seizoen. Via haar instructrice Kim de Nies kwam ze terecht bij de Hoefslag@Home-wintercompetitie, dus stuurde ze een video in. “Het leek mij super leuk om mee te doen, omdat de proeven anders zijn dan de reguliere proeven die je bij de KNHS rijdt. Dat is een goede uitdaging en daarnaast heel erg leuk voor de afwisseling. Het filmen was ook heel makkelijk want je kan achteraf precies zien wat je fout gedaan hebt, daar heb ik heel veel van geleerd”.

Balans

Volgens Dohmen zijn er geen grote verschillen tussen online wedstrijden en reguliere wedstrijden. “Ook online is mijn doel om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Natuurlijk zit er bij echte selecties wel iets meer druk achter en ben ik iets zenuwachtiger, maar het is voor de rest wel echt vergelijkbaar”.

Ze vervolgt: “Het commentaar op de protocol was erg positief en super fijn. Ik was het overal mee eens en kan er ook echt wat mee. Als tip kreeg ik bijvoorbeeld dat als de balans wat beter wordt, de punten ook omhoog gaan. Daar gaan we nu hard mee aan het werk om zo goed mogelijk te worden. Mijn droom is om in de toekomst internationaal te mogen rijden, maar we moeten kijken hoe het loopt. Het zou in ieder geval wel echt super gaaf zijn”.

Kingsley rijlaarzen

Als je meedoet met de Hoefslag@Home-wintercompetitie maak je kans op een waardebon van €1000,- voor custom-made Kingsley rijlaarzen. “Die zou ik heel graag willen winnen natuurlijk. Ze hebben daar zulke mooie laarzen en helemaal omdat je ze zelf kan samenstellen kan het extra matchen bij mijn outfit. Het zou mij heel gaaf lijken om straks weer helemaal in stijl op wedstrijd te kunnen”, sluit Dohmen enthousiast af.

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Robin’s Horsepictures/ Macy Ophelders

Reacties