Danielle van Mierlo: “Nieuwe plannen met Insomnia Begijnhoeve”

Danielle van Mierlo: “Nieuwe plannen met Insomnia Begijnhoeve”

0 2791
Insomnia Begijnhoeve KWPN Kampioenschappen 2016 © DigiShots

Danielle van Mierlo heeft sinds kort de beschikking over de Jazz merrie Insomnia Begijnhoeve. Na het plotselinge verlies van haar zwarte Dayano is deze samenwerking een nieuwe uitdaging voor de amazone.

Jazz

De merrie staat sinds drie weken bij van Mierlo op stal. “Rob en Tommie zeiden ‘kijk eerst maar of je een klik met haar hebt en het leuk vind’. Het gaat heel erg goed en ik moet zeggen ze is wel een echte Jazz. Daar val ik ook wel op. We gingen de stal na van de afgelopen jaren en het waren bijna allemaal Jazzen, of met Jazz bloed erin. Insomnia heeft het goed naar haar zin. Vanaf de eerste dag voelde ze zich al thuis” vertelt de amazone.

Wedstrijden

“Het is weer een stipje aan de horizon. Met de jonge paarden die ik op dit moment op stal heb voelde ik me toch meer een ruiter te voet. Ik was er zo op ingesteld om wekenlijks te lessen en internationaal te starten. We gaan nu weer lekker aan de gang, mijn moeder helpt me nog elke dag. Ik wil weer lessen en wedstrijden rijden zodat we kunnen kijken wat er nog meer in zit” vertelt van Mierlo.

Nieuw plan

Ze vervolgt “Floor Schoenmakers van EHS communications heeft ons bij elkaar gebracht. Ik zat bij haar voor het eindejaarsgesprek over mijn social media bedrijf. We spraken over het verlies van Dayano en ze zei ik breng je in contact met Rob en Tommie. Ze hebben heel veel paarden staan en misschien kunnen jullie iets voor elkaar betekenen. Diezelfde avond belde Rob ons al. Ik had toen nog niet bekend gemaakt dat Dayano een week daarvoor was overleden. Zo lag er binnen één dag een heel nieuw plan om ons weer op te focussen.”

Potentie

“Het lijkt alsof het zo heeft moeten zijn. Ze kwam zo snel op mijn pad en heeft zulke leuke eigenaren. Het geeft mij toch weer andere motivatie dan de jonge paarden. Ze kent de oefeningen van de Lichte Tour en laat al potentie zien voor de Grand prix. Tommie kwam hier om ons te helpen en hij reed er met gemak vijf eners uit. Ze is een potentieel Grand Prix paard maar ik ga eerst de Lichte Tour bevestigen en de ring in. We gaan kijken hoe ver we kunnen komen maar ik heb er heel veel zin in” besluit ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties