Danielle van Mierlo neemt na 24 jaar afscheid van Boef

Danielle van Mierlo neemt na 24 jaar afscheid van Boef

0 14936
Danielle van Mierlo en de 27-jarige pony Boef waarmee haar dressuur carrière begon. foto LE fotografieDanielle van Mierlo

Danielle van Mierlo neemt vandaag afscheid van haar oude maatje Boef. De pony met wie haar serieuze wedstrijd carrière begon.

Boef wordt vandaag op 27- jarige leeftijd ingeslapen.

Hoogste niveau

Boef kwam bij Van Mierlo toen zij zeven jaar was. Hij was toen drie jaar.  Van Mierlo leidde hem zelf op en de goede resultaten volgden elkaar op. “Vanaf dat moment wist ik dat ik serieus iets wilde bereiken in de paardensport.” Samen bereikten ze het hoogste niveau bij de pony’s, het Z2. Uiteindelijk werden ze, toen Van Mierlo 12 jaar was, opgenomen in het B-kader bij de pony’s. “Toen we richting het traject gingen voor het A-kader, wat nog niet op basis van scores was, raakte hij licht geblesseerd. Ik reed die tijd al op een paard van mijn moeder. Toen ik na drie, vier maanden weer op Boef ging zitten voelde ik me veel te groot. Dat was het einde van onze ponytijd.”

Problemen

Sinds zes jaar is Boef met pensioen. Voor die tijd heeft Boef met nog twee ruiters het traject van de B tot de Z2 doorlopen onder leiding van Van Mierlo. “Hij genoot van zijn pensioen totdat hij een losse wand kreeg. Dat hadden we aardig onder controle, totdat de losse wand aan de bovenkant kwam te zitten. Daarbij werd hij ook nog hoefbevangen en kantelde zijn hoefbeen. Hij was ineens zo erg kreupel. De laatste dagen gaat het redelijk, maar het voetje is natuurlijk niet goed. Hij zou ook nooit meer op de wei mogen in verband met de suikers in het gras. Dus dat plezier mag hij ook niet meer meemaken. Voor hem is dit de beste beslissing.”

Extra moeilijk

Voor Van Mierlo is het tijdstip extra moeilijk, nu ze zwanger is van haar eerste kindje. “Ik zit nu in een nieuwe fase in mijn leven. Ik heb zoveel met Boef meegemaakt. Ik had het dus geweldig gevonden als hij er ook nog zou zijn als ons kindje geboren is. Het mooiste was geweest als ons kindje zelfs nog met hem had kunnen rijden. Het is heel dubbel dat het niet zo heeft mogen zijn”, besluit ze verdrietig.

Bron: De Hoefslag

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties