Danielle Heijkoop pakt overwinning in Le Mans

Danielle Heijkoop pakt overwinning in Le Mans

Danielle Heijkoop en Siro

Ze waren al het hele weekend op CDI Le Mans aan elkaar gewaagd: Danielle Heijkoop en Diederik van Silfhout. De Prix St. George en Inter I schreef van Silfhout op zijn naam, maar in de afsluitende kür op muziek was het Danielle Heijkoop die aan het langste eind trok. Met haar Sandro Hit-zoon Damirez scoorde ze 75.009%.

Uitslagen

De rest van het weekend wist Van Silfhout met zijn De Niro-zoon Dahlhoff voor de blijven op Heijkoop en Damirez. Heijkoop moest telkens genoegen nemen met een tweede plek, maar stelde in de kür orde op zaken. Van Silfhout scoorde een mooie 73.484%, goed voor een tweede prijs. De Franse amazone Isabelle Pinto werd derde in het zadel van La Gesse Hot Chocolat vd Kwaplas (v.Sir Donnerhall). Jeanine Nekeman en Ferrari (v.Apache) werden met 68.025% zesde.

Young Riders

Bij de Young Riders was er wederom een Nederlandse overwinning. Febe van Zwambagt won eerder de landenproef en Daphne van Peperstraten de individuele proef, in de kür was het Fabienne Jongen die de overwinning pakte. Jongen scoorde met Botticelli (v.Obelisk) 74.425%, daarmee ging de combinatie ruim aan kop. Van Zwambagt werd derde met FS Las Vegas (v.Lord Loxley), zij scoorde 70.417%. Van Peperstraten en Greenpoint’s Cupido kampten wederom met juryverschil, ze werden door de jury’s bij E en M als 2e en 3e geplaatst. De hoofdjury kende de combinatie echter een 9e plaats toe, daardoor eindigden ze met 70.367% als vierde. Lisanne Zoutendijk en Zilverstar (v.Rousseau) werden zesde met 69.625%.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen van CDI Le Mans.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties