Danielle Heijkoop wint in Lier

Danielle Heijkoop wint in Lier

Danielle Heijkoop - Daula CDI Lier 2018
Danielle Heijkoop - Daula CDI Lier 2018 © DigiShots

Danielle Heijkoop heeft tijdens het CDI4* in het Belgische Lier de kür op muziek van de Lichte Tour op haar naam geschreven. Met de 10-jarige Gribaldi-merrie Daula II noteerde ze een percentage van 75,325 procent.

De amazone bleef daarmee de Belgische Jorinde Verwimp en Kastar Hof Ter Zeedycke (74,825 procent) voor. De Deense Nanna Skodborg Merrald eindigde met Goerklintgaards Quater Boy op de derde plek.

Super stoer paard

Heijkoop is samen met Joop van Uytert eigenaar van Daula II. ‘Eigenlijk heb ik helemaal niets met merries, maar Daula is een super stoer paard,’ vertelde ze eerder over de vosmerrie. ‘Haar instelling is geweldig, ze wil heel graag. Daarnaast draaft ze met veel veer, lossigheid en uitstraling. Het is echt een hele imponerende merrie!’

De combinatie, die afgelopen zomer nog KNHS Kampioen werd in het ZZ-Zwaar, hoopt op den duur de overstap naar de Grand Prix te maken. ‘Maar ik wil eerst wat ervaring opdoen in de Lichte Tour.’

Heijkoop komt later vandaag in Lier aan de start van de Grand Prix kür op muziek met Badari. Met de Gribaldi-zoon werd ze vrijdag achtste in de Grand Prix, die werd gewonnen door Verwimp en Tiamo.

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: DigiShots

 

Reacties