Danielle Heijkoop: “Een hele stoere kür op muziek van een tekenfilm”

Danielle Heijkoop: “Een hele stoere kür op muziek van een tekenfilm”

Danielle Heijkoop - Badari-
Danielle Heijkoop - Badari tijdens het CHIO Aken 2018 © DigiShots

Danielle Heijkoop en Badari (v. Gribaldi) eindigden op de tweede plaats (74.450%) van de Grand Prix op het CDI Zeeland outdoor 2019. De combinatie moest alleen Marlies van Baalen en Ben Johnson (v. Johnson) voor laten gaan. Zij wonnen met score van 77.025%. Dit was tevens de laatste keer dat Heijkoop haar Armin van Buuren-kür reed, want haar nieuwe kür is bijna klaar.

Wennen

Heijkoop is blij met de bruine ruin: “Ik ben wel tevreden over hem. In de Grand Prix had ik wat onnodige foutjes, maar zeker omdat dit weer de eerste keer outdoor was vind ik dat niet zo erg.  Nu is het ook zo dat het hier in Zeeland altijd een beetje spannend is voor de paarden. Hoewel Badari eigenlijk helemaal geen kijkerig of ‘spooky’ paard is, is het toch weer even wennen.”

Progressie

“Ik ben vooral blij met hoe hij zijn piaffe liet zien. Vroeger was dat altijd wel een onderdeel waar we wat meer moeite mee hadden en dat zag je dan ook terug in de punten. Maar ik ben heel blij met de progressie die hij laat zien en dat we er nu voldoende en soms al ruim voldoende op scoren is heel fijn.”

Foutjes

De amazone vertelt lachend verder: “Het zou alleen nog net wat mooier zijn als ikzelf wat minder foutjes zou maken. Zo had ik een foutje in mijn eners, bij de zigzag in galop had ik een hapering en een pirouette was ook niet heel mooi. En toevallig tellen al deze onderdelen dubbel dus dat is wel een punt waar je mooie cijfers laat liggen. Maar we werken er hard aan en het komt vast wel goed!”

Nieuwe kür

Ondanks de fijne punten en goede klasseringen leunt Heijkoop niet achterover. Een nieuwe, uitdagendere kür moet voor nog meer topscores gaan zorgen. “Ik heb deze kür al sinds we Grand Prix zijn gaan starten, dus dat is nu een jaar of drie geleden. Hierdoor ligt de moeilijkheidsgraad niet heel hoog en zijn er veel rustige lijnen in verwerkt waardoor je op safe speelt. Een ander verhaal is het met onze nieuwe kür.  De moeilijkheidsgraad ligt enorm hoog, hij is meer gedurfd en het is totaal andere muziek. De oude kür had muziek met Armin van Buuren en de nieuwe is op de muziek van een tekenfilm. Pittig, maar als het lukt wordt het wel echt een hele stoere en gave kür!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties