Daniëlle Heijkoop: “Deparon U.S. is voor de toekomst”

Daniëlle Heijkoop: “Deparon U.S. is voor de toekomst”

Deparon U.S.

Sinds twee maanden staat de hengst Deparon U.S. op stal bij Daniëlle Heijkoop. De grootramige hengst is goedgekeurd bij het Oldenburg, Hannover en Meckelenburg stamboek. Het is de bedoeling dat de hengst nog wordt aangeboden bij het KWPN.

Veel kracht

Heijkoop vertelt enthousiast “Hij staat nu een paar maanden bij mij op stal en eerst hebben we gekeken of wij een combinatie kunnen zijn. Het klikt heel goed en ik ben heel blij dat hij bij mij staat. Deparon heeft heel veel vermogen en ik denk dat hij alles in huis heeft om voor het hoogste niveau. Ik ben pas net bezig om hem naar mijn hand te zetten. Spelenderwijs nemen we wat wissels en werkpirouettes mee. We trainen richting ZZ-Zwaar niveau en dat werk pakt hij super op. Het is een paard met veel kracht en front. Hij heeft drie goede basisgangen en loopt altijd met de schoft naar boven.”

Toekomst

Deparon U.S. is in eigendom van Joop van Uytert. Het paard stond voor zijn ruiterwissel bij Dinja van Liere op stal. Heijkoop is blij met deze kans en vertelt “We hebben nog geen planning gemaakt. De bedoeling is dat ik straks wedstrijden ga rijden met hem. Er zit geen druk op, het is echt een paard voor de toekomst. Hij geeft denk ik straks een hele fijne nafok, echte gebruikerspaarden. Hij leert snel en het kost even tijd om hem naar mijn hand te zetten. We hebben een goed management voor hengsten en mijn paarden staan privé. Het hele team is blij en ik natuurlijk ook met deze mega knappe hengst.”

Deparon U.S. is beschikbaar via diepvries bij van Uytert.

Reacties