Daniëlle Goldstein: ‘Jonge amazones inspireren is fantastisch’

Daniëlle Goldstein: ‘Jonge amazones inspireren is fantastisch’

0 1734
Danielle Goldstein - Lizziemary © DigiShots

Daniëlle Goldstein domineerde bij de Global Champions Tour op het Aziatische continent en won de LGCT Grote Prijs van Shanghai met haar merrie Lizziemary. De voor Israël uitkomende Amerikaanse met haar typerende in haar haar gevlochten veren kon vol op haar uitzonderlijke paard vertrouwen.

Missie vervuld

“We kwamen hier naartoe met een missie. En die heb ik vandaag vervuld. Alles klopte. Lizziemary deed haar werk geweldig”, straalde de winnares. “Hier wil iedereen winnen, er is een flinke prijzenpot en het publiek is fantastisch. Ik heb met deze overwinning ook een ticket binnengehaald voor de Super Grand Prix van Praag in november. Dat zorgde ervoor dat er veel druk op me lag, maar maakt de wedstrijd nog spannender. Ik kijk onwijs uit naar Praag. Lizziemary is een geweldig paard. Soms heb je paarden waarmee je heel blij bent om op het podium te staan, maar met haar kun je een gooi naar de overwinning doen.”

Inspireren

Goldstein is de eerste amazone ooit die in Shanghai op het podium staat. Vol enthousiasme sprak de amazone op zondagochtend een jonge generatie Chinese journalisten toe. “Ik ben erg blij met de wedstrijd. Mijn paard sprong fantastisch en het pakte super uit. Ik kon de eerste lijn niet rijden zoals ik dat had gewild, maar dat kon ik later goedmaken. Het is een lange reis, maar dit publiek is het allemaal waard. Ik ben hier al meerdere keren geweest en ik hou van China. Het gevoel dat ik jonge amazones kan inspireren is fantastisch.”

Lees ook: Vrieling op het podium in Shanghai

Bron: Persbericht/World of Showjumping

Vergelijkbare artikelen

Reacties