Daniel Deusser wint Grand Prix WEF Wellington

Daniel Deusser wint Grand Prix WEF Wellington

Daniel Deusser - Killer Queen VDM Longines FEI World Cup Leipzig 2019 © DigiShots

Daniel Deusser won met zijn Zangersheide-hengst Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) de Grand Prix tijdens het Winter Equestrian Festival (WEF) in Wellington. Zijn landgenoot André Thieme en Chakaria (v. Chap) sprongen naar een tweede plaats. De Israëlische Teddy Vlock maakte met zijn paard Amsterdam 27 (v. Catoki) het podium compleet.

Smolders geen barrage

Slechts 8 van de 46 combinaties wisten een plek in de barrage te bemachtigen. Harrie Smolders deed een poging met Bingo du Parc (v. Mylord Carthago). Helaas kwamen zij de eerste ronde niet foutloos door, waardoor ze niet meesprongen in de barrage.

Snelste tijd

Van de 8 ruiters die streden om de titel in de barrage, wisten er 6 foutloos te blijven. Geen van allen kwam in de buurt van de 36.459 seconden waarmee Deusser en Tobago Z het parcours klaarden. Zijn landgenoot deed een poging, maar Thieme werd met ruim een seconde verschil tweede. Voor Deusser was dit zijn tweede overwinning tijdens het WEF en zijn derde keer in de top 3.

Nieuwe combinatie

Teddy Vlock nam niet lang geleden de teugels van de Holsteiner ruin Amsterdam 27 over van Mario Deslauriers. Vandaag wist de kersverse combinatie zich al in de top 3 te springen met een tijd van 37.917 seconden.

Bekijk de volledige uitslagen en video’s van de rondes hier.

Bron: St. Georg

Foto: © DigiShots

Reacties