Daniel Deusser springt naar de 2e plaats in FEI-ranking

Daniel Deusser springt naar de 2e plaats in FEI-ranking

Daniel Deusser - Killer Queen VDM Longines FEI World Cup Leipzig 2019 © DigiShots

Door zijn prestaties op het Winter Equestrian Festival in Wellington is Daniel Deusser gestegen naar de tweede plaats op de FEI-wereldranglijst.

Voor de chaos weg

Niet alleen het coronacirus, maar ook de uitbraak van het Rhino-virus heeft de wedstrijden flink beïnvloed. Er zijn weinig wedstrijden waar ruiters nog naartoe kunnen. De Duitse Daniel Deusser is één van de ruiters die de afgelopen periode naar Wellington vertrok, om daar mee te rijden in het Winter Equestrian Festival. Hier was hij al gearriveerd voor de chaos uitbrak in Europa en alle wedstrijden hier stil werden gelegd. Zijn deelname in Amerika wierp zijn vruchten af, want daardoor is de ruiter nu nummer twee van de wereld.

Inloop op nummer 1

In Wellington won Deusser onder andere de Rolex Grand Prix. Dit is de wedstrijd waar het meeste prijzengeld te verdienen valt. Er is wel 500.000 dollar te verdienen door de hele serie heen. Na zijn rits van successen in Amerika plaatst de ruiter zich gevaarlijk dicht bij de leidende Zwitser Steve Guerdat. Deusser heeft inmiddels 3602 punten, Guerdat heeft slechts 25 punten meer en staat op 3627. Guerdats landgenoot Martin Fuchs staat op de derde plaats met 3433 punten.

Bron: St. Georg

Foto: © DigiShots

Reacties