Daniel Deusser onverslaanbaar in Doha

Daniel Deusser onverslaanbaar in Doha

Daniel Deusser - Killer Queen VDM Longines FEI World Cup Leipzig 2019 © DigiShots

Daniel Deusser was afgelopen week ontzettend succesvol in Doha. Nadat de 38-jarige springruiter de afgelopen dagen overwinning na overwinning binnen sleepte, verzekerde hij zich zaterdagavond ook van een toppositie in de Longines Grand Prix. Dit keer in het zadel van zijn 10-jarige BWP-merrie Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeeshoek). 

Pech voor Ehning

Killer Queen plaatste de beste tijd in de eerste omloop en in de barrage. In beide rondes wist Marcus Ehning met Funky Fred (v. For Pleasure) het dichtst bij de tijd van het winnende koppel te komen, maar in de barrage ging het echter wat minder voor hem en moest hij een balk noteren. Het eindresultaat was daarom de vierde plaats.

Daniel Deusser was daarentegen opnieuw in staat om de ereronde te leiden en kan zich nu verheugen op zijn deelname aan de Super Grand Prix bij de Play-Offs in Praag. 

Klassement

De overwinning in de LGCT Grand Prix leverde hem 40 punten op voor de tourranglijst en het ticket voor de Super Grand Prix. 

Podium

De tweede plaats ging naar de Belg Nicola Philippaerts met Katanga vh Dingeshof (v. Cardento). Eerder won hij al de Global Champions League etappe met zijn broer Olivier. De derde nulronde in de barrage werd geleverd door Jerome Guery met Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) , die derde werd met zijn tijd van 46,27 seconden.

Van der Vleuten

De beste Nederlander in dit sterke deelnemersveld was Maikel van der Vleuten. Hij stuurde zijn schimmel Dana Blue (v. Mr Blue) naar een tijd van 76,06  seconden, maar helaas met een balk. Dit leverde hem een 11de plaats op.

Bekijk hier alle resultaten

Foto: DigiShots

Bron: Grand Prix Replay

Reacties