Daniel Bachmann-Andersen weg bij Blue Hors en begint voor zichzelf

Daniel Bachmann-Andersen weg bij Blue Hors en begint voor zichzelf

EK Rotterdam
Daniel Bachmann Andersen - Blue Hors Zack FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

De Deense top dressuurruiter Daniel Bachmann-Andersen stopt met zijn werkzaamheden voor Blue Hors en begint een eigen dressuurstal in Denemarken.

Bachmann was uiterst succesvol met Don Olymbrio en Zepter en stevende met Blue Hors Zack af op een teamplaats voor de Olympische Spelen.

Al jaren bij Blue Hors

De Deen was kind aan huis bij Blue Hors. Toen hij vijftien jaar was liep hij al stage op de stoeterij in Randbol. Toen hij op zestienjarige leeftijd klaar met school was, vertrok hij naar Duitsland naar Rudolf Zeilinger. Later keerde hij terug naar Denemarken om voor Andreas Helgstrand te gaan werken, voordat hij in 2014 weer terug ging naar Blue Hors.

Aken

Zijn eerste kampioenschap voor Denemarken reed hij in 2015 in Aken. Met de Nederlands gefokte hengst Blue Hors Zack brak hij later door tot de wereldtop. Met hem werd hij onder andere in 2018 tiende op de wereldruiterspelen. Door hun vele overwinningen en top prestaties op internationaal niveau bezet de combinatie momenteel de tiende plaats op de wereldranglijst.

Bron: De Hoefslag/ St. Georg

Reacties