Dana Blue wint titel KWPN Horse of the Year springen

Dana Blue wint titel KWPN Horse of the Year springen

CHIO Aken
Maikel van der Vleuten - Dana Blue CHIO Aachen 2019 © DigiShots

Met een overwinning in het 1.45m in Sentower Park liet Dana Blue (v. Mr Blue) met Maikel van der Vleuten nog even zien wat haar zo speciaal maakt. Haar kwaliteit en winnaarsmentaliteit hebben al voor vele successen gezorgd en ze maakte haar favorietenrol ook waar in de strijd om de titel KWPN Horse of the Year in de springrichting.

Meeste publieksstemmen

Voor het eerst dit jaar wordt er per fokrichting een KWPN Horse of the Year gekozen en bij de springmerries kreeg de door Jan Bocken uit Weert gefokte Dana Blue veruit de meeste publieksstemmen.

Bijzondere merrie

De successen van Dana Blue zijn het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen familie Bocken en familie Van der Vleuten, die jarenlang samen eigenaar waren van de bijzondere schimmelmerrie. “We hebben altijd veel geloof gehad in Dana Blue en mijn vrouw Jenny heeft haar als vijfjarige op een paar concoursen uitgebracht. Toen raakte ze zwanger en hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we naar familie Van der Vleuten gestapt”, vertelt hoefsmid Paul Bocken, die haar samen met zijn vader Jan fokte.

Geweldige carrière

“Maikel had al met twee andere Mr.Blue-dochters goed gepresteerd, Parmala Douche en Sapphire. Laatstgenoemde kende ik omdat ik haar zelf besloeg bij de VDL Groep en ze leek me een beetje hetzelfde karakter te hebben als Dana Blue, die in de omgang ook zeker speciaal is. Mijn vader Jan en mijn vrouw Jenny zijn toen met Dana naar familie Van der Vleuten gegaan om haar te laten proberen, en ze kwamen allebei dolenthousiast thuis. Maikel voelde gelijk een geweldige klik met haar, en dat is het begin gebleken van een geweldige carrière.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties