Dalera BB Trakehner paard van het jaar

Dalera BB Trakehner paard van het jaar

Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB
Jessica von Bredow Werndl - TSF Dalera BB FEI European Championships 2019 © DigiShots

Dalera BB van Jessica von Bredow-Werndl is uitgeroepen tot Trakehner paard van het jaar. De dochter van Easy Game zorgde het afgelopen jaar meermaals voor kippenvel, tijdens de kür op muziek van de film La La Land.

Het is de tweede keer dat de merrie de titel in ontvangst mag nemen. De uitverkiezing is een voorbode van de Trakehner ‘Hengstmarkts’  begin volgende maand.

Topcombinatie

Volgens het juryrapport van het Trakehner Verband zijn Dalera BB en Von Bredow-Werndl een topcombinatie.

De 11-jarige donkerbruine heet voluit TSF Dalera BB. TSF staat voor Trakehner Sport Förderung, dat als doel heeft de Trakehner is de sport de promoten.

Europees Kampioenschap

Dalera BB en Jessica von Bredow-Werndl hadden een fantastisch sportjaar. Er was brons en zilver op de Duitse kampioenschappen in Balve en een Nations Cup overwinning met het Duitse team in Aken. Daarnaast droeg de combinatie bij aan de gouden medaille van Duitsland op het Europees Kampioenschap in Rotterdam in augustus.

De merrie is eigendom van de Zwitserse Beatrice Bürchler-Keller.  Ook de achttienjarige Unee BB, die vorig jaar met pensioen ging, is eigendom van Bürchler-Keller.

Bron: St-Georg / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties